Adana’da "Cumhuriyet Işığında Edebiyat ve Kadın" söyleşisi

Yüreğir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde "Cumhuriyet Işığında Edebiyat ve Kadın" söyleşisi gerçekleştirdi.

Yüreğir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde "Cumhuriyet Işığında Edebiyat ve Kadın" söyleşisi gerçekleştirdi.

Kadınların toplumsal yaşamda ve edebiyatta üstlendiği rolün ele alındığı söyleşide, Cumhuriyet'in kadınlara kazandırdığı haklar ve bu kazanımların kültür ve sanat dünyasına yansımaları konuşuldu. Katılımcılar, yazarların deneyimlerini ve değerlendirmelerini ilgiyle dinledi. Programda kısa bir konuşma yapan Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün önemine dikkat çekerek kadınların toplumun her alanında daha güçlü bir şekilde yer almasının önemine vurgu yaptı. Demirçalı, "Cumhuriyetimizin aydınlık değerleriyle kadınların eğitimde, sanatta, edebiyatta ve yaşamın her alanında daha görünür olmasını desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Söyleşinin sonunda Demirçalı, etkinliğe katkılarından dolayı Ayşe Kulin ve Sema Soykan'a teşekkür ederek çiçek takdim etti. Ayrıca Yüreğir Belediyesi Kültürevlerinde hazırlanan özel tablolar da günün anısına yazarlara hediye edildi.

Manşetler

Kahramanmaraş’ta arkadaş kavgası kanlı bitti: 1 yaralı
Adana’da otomobil tıra çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
Isparta Valiliğinden kaza açıklaması: 4 ölü, 26 yaralı
Bahçede çıkan yangın yedek parça deposuna sıçradı
Isparta’da tur minibüsü şarampole yuvarlandı: 4 ölü, 16 yaralı
Mersin’de aranan 441 şahıs yakalandı
Alara Çayı’nda kaybolan genç için arama çalışmalarında 9. gün
Osmaniye’de güvenlik görevlisi, nöbet tuttuğu şantiyede hayatını kaybetti
Adana’da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 1 ağır yaralı
Kayıp Parkinson hastası evinden 500 metre uzaklıkta bulundu