Adana’da DEAŞ’ın haraç şebekesi çökertildi: 19 gözaltı

Adana'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda 19 şüpheli yakalandı.

Adana'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda 19 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin esnaf ve iş insanlarından haraç toplayıp, örgüt fikrine uymayan kişilere silahlı saldırı düzenledikleri belirlendi.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri, terör örgütü DEAŞ'ın "Haraç alma" ve "Cezalandırma" adlı iki farklı grubunda faaliyet gösteren 19 kişiye yönelik operasyon düzenledi. Yaklaşık 10 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, şüpheliler ifade ve teşhis yöntemleriyle deşifre edildi. Elde edilen bilgiler doğrultusunda, 25 adrese özel harekât polislerinin desteğiyle eş zamanlı şafak baskınları yapıldı. Operasyonda 19 şüpheli de yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, 1 pompalı tüfek, 2 sözde DEAŞ bayrağı, 7 yasaklı örgüt kitabı, 18 mermi ve 15 dijital materyal ele geçirildi.

"Esnaf ve iş insanlarından haraç kesmişler"

Terör polisinin yaptığı çalışmada örgütün "Haraç alma" grubundaki şüpheliler, "örgüt adına ceza kestik" diyerek iş insanları ve esnaftan haraç topladığı belirlendi. Şüphelilerin, Yüreğir ilçesine bağlı 19 Mayıs, Bahçelievler, Koza, Anadolu ve Yamaçlı mahallelerinde faaliyet gösteren esnafı korkutmak için iş yerlerine silahlı saldırı düzenledikleri de ortaya çıkarıldı.

"Fikrine uymayanları cezalandırmışlar"

Örgütün "Cezalandırma" grubunda yer alan şüphelilerin ise, DEAŞ'ın düşüncesine uymayanları hedef alarak silahlı saldırı, darp ve tehdit eylemleri gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Emniyette gözaltında olan 19 şüphelinin ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Manşetler

Alparslan Kuytul, kendinden habersiz hareket eden örgüt üyesinin sırtında sopa kırmış
Önüne çıkan kediye çarpmamak için direksiyonu kırınca bahçeye uçtu
Antalya’da uyuşturucu operasyonu: 250 kilogram esrar ele geçirildi
Osmaniye’de jandarmadan patlayıcı ve silah operasyonu
Kendilerini yetkili teknik servis olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan 2 kişi yakalandı
Oğlunun cezasına yetişti, kendi cezası daha ağır oldu
Beton pompası üzerine düşen işçi öldü
1.5 kilo metamfetamin iki kadın kuryenin bağırsak ve midesinden çıktı
Kurallara uymayan motosiklet sürücülerine 1 milyon 266 bin TL ceza
Babasına çarpıp kaçanlara "İnsanlık dışı bir durum" diyerek tepki gösterdi