Adana’da kırmızı ete zam yok

Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, vatandaşlara ucuz ve kaliteli et yedirmeyi istediklerini belirterek, "Adana'da kırmızı ete zam yapılmadı....

Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, vatandaşlara ucuz ve kaliteli et yedirmeyi istediklerini belirterek, "Adana'da kırmızı ete zam yapılmadı. Yeni yıldan sonra gelen zamlara göre değerlendirme yapacağız. Fiyatların tamamını vermesi Türkiye Kasaplar Federasyonu'na aittir" dedi.

Yaklaşan yeni yıl öncesi Adana Kasaplar Odası, kemikli koyun ve dana etini 300 TL'ye, kuşbaşı eti ise 350 TL'ye sabitledi. Oda, yaklaşan yeni yıl öncesi esnafa "zam yapmama" tebligatı gönderdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, vatandaşlara ucuz ve kaliteli et yedirmeyi istediklerini belirterek, "Adana'da kırmızı ete zam yapılmadı. Yeni yıldan sonra gelen zamlara göre değerlendirme yapacağız. Fiyatların tamamını vermesi Türkiye Kasaplar Federasyonu'na aittir" dedi.

"Marketler denetlenmeli"

İstanbul başta olmak üzere birçok metropol şehirde fiyatların 700-800 liradan seyrettiğini anlatan Yağmur, "Böyle fiyatlar Adana'da yok. Yapılan fahiş fiyat zamlarını marketler yapıyor. Marketlerin et reyonları kapatılmalı eğer kapatılmıyorsa da denetlenmeli. 700-800 lira gibi fiyatlar yok" ifadelerini kullandı.

"Adana kebaba zam yok"

Kebapçı Cihangir Korkmaz ise Adana'nın kebabın başkenti olduğunu söyledi. Korkmaz, "İstanbul'da fiyatlar inanılmaz arttı. Adana'da şu anda kemiksiz eti 350 liradan, kemikliyi de 300 liradan alıyoruz. Bir geçiş dönemi var ama İstanbul ve diğer illerdeki gibi yüksek rakamlar yok. Bu anlamda Adanalılar şanslı. Biz kebapçılar olarak da zam yapmadık. Adana kebap için fahiş zamlar yapmıyoruz sadece zam geçişi olduğunda ufak dokunuşlar yapıyoruz" diye konuştu.

Manşetler

Alkollü araç kullanmadığını savunup alkolmetreyi üflemeyi reddetti
Mersin’de jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Odun ateşinden sıçrayan kıvılcımlar yangına neden oldu
Sazan sarmalı yöntemiyle depremzedeyi ağına düşüremeyen dolandırıcı "Keşke depremde enkaz altında kalsaydınız" diye beddua etti
Kaza yapan motosiklet sürücüsü sinirini otomobilin camından çıkardı
Burdur’da ahırda çıkan yangın korkuttu
Genç kıza çarpıp öldüren sürücü 2.63 promil alkollü çıktı, "Alkollü değildim" dedi
Yaya geçidinden geçen yayaya motosiklet çarptı: 2 yaralı
Emekli öğretmeni 2 milyon lira dolandırdı, 2 bin dakikalık görüntü incelenerek yakalandı
Manavgat’ta otomobiller çarpıştı, sürücüler yaralandı