Adana’da "Lezzet Festivali" başladı: 3 gün damaklar şenlenecek

Adana'da bu sene 10'uncusu düzenlenen, "Uluslararası Adana Lezzet Festivali" başladı.

Adana'da bu sene 10'uncusu düzenlenen, "Uluslararası Adana Lezzet Festivali" başladı. Festivalde 3 gün boyunca çeşitli lezzetler bir arada sunulacak.

Adana'da bu yıl 10'uncusu düzenlenecek Uluslararası Adana Lezzet Festivali kapılarını açtı. Festival kapsamında Merkez Park'ta ziyaretçiler ağırlanmaya başlanırken, alanda yaklaşık 250 işletmenin stantları yer alacak. Festivalde Adana'nın yöresel lezzetlerinin yanı sıra farklı mutfaklardan ürünler de ziyaretçilerin beğenisine sunulurken Adana kebabı, şalgam, ciğer, bici bici, analı kızlı, içli köfte ve taş kadayıf başta olmak üzere kente özgü birçok lezzetin tanıtımı yapılacak.

3 gün boyunca devam edecek festivalde ayrıca atölyeler, paneller, yemek yarışmaları, gastronomi gösterileri ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Festival kapsamında düzenlenecek etkinliklerle Adana'nın gastronomi kültürünün tanıtılması ve kentin yöresel lezzetlerinin daha geniş kitlelere ulaştırılması hedefleniyor.

"Bu festival Türkiye'nin en büyük gastronomi festivali"

Kebapçı esnafı Yaşar Aydın, festivalin başladığını ve insanların ilgi gösterdiğini belirterek, "Vatandaşlarımız gelmeye başladı. Burada insanlar yemeklerini yiyecekler, gezecekler ve akşam eğlencelere katılacaklar. Bu festival Türkiye'nin en büyük gastronomi festivali. Yıllardır devam ediyor. Bizler esnaf olarak elimizden geleni yapıyoruz. İnsanlar akın etmeye başladı. Gittikçe kalabalık olacak. Adana gümbür gümbür geliyor. Lezzet denince ilk akla gelen yemek Adana kebabıdır. Böyle bir lezzet olduğu için gurur duymalıyız. Gelmeyenler mutlaka gelsinler, kaçırmasınlar. Önceden gelenler muhakkak yeniden gelirler. Adana'nın tüm lezzetleri burada. Kebaptan şırdana, tostuna, tatlısına her lezzet bir arada. Bizim lezzetlerimiz kilo yapmaz. Gez dünyayı ye Adana'yı. Herkesi bekleriz" dedi.

"Adana'nın bu güzel lezzetlerini tüm dünya tatmalı"

Festivale katılan İlknur Eker, festivale aralıksız her sene katıldığını ifade ederek, "Adana'mızın tanıtımı açısından çok güzel yöresel bir etkinlik. Herkesin gelmesini istiyorum. Adana'nın bu güzel lezzetlerini tüm dünya tatmalı. Bu sene her şey daha güzel. Tatlılar var, yöresel yemekler var, sarma, mantı, şırdan. Yemeklerimizi severek tadıyorum. Herkese tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

"Bu lezzetlerin hiçbiri Almanya'da yok, kesin kıskanıyorlardır"

Orhan Köklü ise Almanya'dan özellikle festival için geldiğini kaydederek, "Güzel bir ortam var burada. Almanya'da böyle bir festival yok. Lezzetleri tatmaya geldik. Adana kebabından başladık. Herkesin gelip görmesini isteriz. Alan büyük ve geniş. Herkese tavsiye ederiz. Bu lezzetlerin hiçbiri Almanya'da yok, kesin kıskanıyorlardır" ifadelerini kullandı.

Özkan Batmaz ise alanı 3 gün boyunca gezeceğini vurgulayarak Adana'nın lezzetine hiçbir yerin yetişemeyeceğini söyledi.

Manşetler

Serik’te motosiklet sepetinde 1 kiloya yakın uyuşturucu madde ele geçirildi
Şarkıcı Atilla Taş’ın kızı gözyaşları arasında toprağa verildi
Evinin uyuşturucu imalathanesine çeviren şüpheli gözaltına alındı
Mersin’de silah kaçakçılığı operasyonu: 1 tutuklama
Mersin’de uyuşturucu operasyonlarında 4 şüpheli tutuklandı
Kaçak parfüm, gözlük ve saat operasyonu
Adana’da inşaat firmasının ofisine silahlı saldırı: 11 kurşun isabet etti
Silahlı kavgada vurularak hayatını kaybeden polis memuru son yolculuğuna uğurlandı
Gemideki faciada hayatını kaybeden Adanalı genç, feryatlar ve ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı
Çukura girmekten kaçmak isterken karşı yöne geçip kamyonetle çarpıştı