Adana’da meralarda ilkbahar gübrelemesi yapıldı

Adana'nın Ceyhan ilçesinde Mera Islah ve Amenajman Projeleri çerçevesinde 2 bin 467 dekar mera alanında ilkbahar gübrelemesi yapıldı.

Adana'nın Ceyhan ilçesinde Mera Islah ve Amenajman Projeleri çerçevesinde 2 bin 467 dekar mera alanında ilkbahar gübrelemesi yapıldı.

Ceyhan ilçesi Dağıstan, Kösreli, Toktamış, Mercimek ve Ekinyazı mahallelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan Mera Islah ve Amenajman Projeleri çerçevesinde sahada çalışma gerçekleştirdi. Çalışmada mahallelerden Dağıstan'ta 437 , Kösreli'de 400 dekar, Toktamış'ta 330 , Mercimek'te bin ve Ekinyazı'da ise 300 dekar olmak üzere toplam 2 bin 467 dekar mera alanında ilkbahar gübrelemesi yapıldı.

Ayrıca Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Sarıçam Belediyesi işbirliği ile Cihadiye Mahallesine ait meraların otlatma kapasitelerinin arttırılması ve ot kalitelerinin iyileştirilmesi amacıyla 700 dekar mera alanının gübrelemesinin yapıldığı belirtildi.

Meralarda gübreleme ve uygulanan otlatma planları sayesinde kaba yem üretiminin artırılması, aşırı otlatmanın önüne geçilmesi ve yem maliyetlerinin azaltılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Manşetler

Ambulans helikopter 14 yaşındaki çocuk için havalandı
Elektrik kontağı evi kullanılamaz hale getirdi
Su deposuna düşen kadını itfaiye kurtardı
Bacağını çapa motoruna kaptıran şahıs ağır yaralandı
Trafikte tartıştığı adamı eşi ve kızının gözü önünde bıçaklayarak öldüren şahıs tutuklandı
Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül Osmaniye’de toprağa verildi
Adana’da kafedeki yangın korkuttu
Dolmuşun açık bırakılan kapısından düşen kadın hayatını kaybetti
Trafikte tartıştığı kişiyi eşi ve kızının gözü önünde bıçaklayarak öldüren zanlı adliyeye sevk edildi
Köy evleri inşaatında yangın