Adana’da portakal çiçeği kokusu kenti sardı

Türkiye'nin en sıcak illerinden Adana'da ilkbaharın gelişiyle birlikte narenciye ağaçları çiçek açtı.

Türkiye'nin en sıcak illerinden Adana'da ilkbaharın gelişiyle birlikte narenciye ağaçları çiçek açtı. Ağaçlardan yayılan güzel koku, hem Adanalıları hem de kente gelen misafirleri mest ediyor.

Adana'da havaların ısınmasıyla birlikte parklarda ve caddelerde bulunan narenciye ağaçları çiçeklenmeye başladı. Kentin dört bir yanına yayılan portakal çiçeği kokusu, Adanalıları ve şehri ziyarete gelen misafirleri mest ediyor. Her yıl düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'na da ilham veren doğa olayı, şehrin atmosferini tamamen değiştiriyor.

Çocuklarıyla birlikte hava almak için dışarı çıkan Mahmut Temel, narenciye çiçeklerinin şehirdeki etkisini vurgulayarak, "Bu koku baharı temsil ediyor ve Adana'ya ayrı bir renk katıyor. Doğanın uyanışını, bu bahar havasını portakal çiçekleriyle yaşamak insana enerji ve keyif veriyor" ifadelerini kullandı.

"Adana dışında bu kokuyu bilen yok"

Yürüyüş yaparken portakal çiçeği kokusunun keyfini çıkaran Deniz Kaya, Adana'nın bu dönemde çok özel bir ruha büründüğünü belirterek, "Mis gibi kokular içinde yürümek çok ferahlatıcı ve huzur verici. Adana dışındaki illerde bu kokuyu bilen pek yok. Dışarıdan gelenler bu kokuyla karşılaştıklarında çok etkileniyorlar" dedi.

Manşetler

Tetikçilik girişimi son anda engellendi: 6 kişi tutuklandı
Antalya’da kayıp yaşlı adam jandarma ekiplerince bulundu
Ceyhan Nehri’nde kaybolan ikinci çocuğun da cansız bedeni bulundu
Antalya’da jandarma ekiplerinden safari araçlara yönelik denetim
Antalya’da baraka yangında küle döndü, alevler villa ve lojmanlara sıçramadan söndürüldü
Ceyhan Nehri’nde kaybolan 10 yaşındaki çocuğun cansız bedeni 3 kilometre ileride bulundu
Su arızasını gidermeye çalışan muhtar kayalıklardan düştü
Alanya’da otelde arızalı asansörü kontrol ederken yaralanan teknik personel, 40 günlük yaşam mücadelesini kaybetti
Ormanlık alanda mahsur kalan alzheimer hastası kurtarıldı
Beton blokta uzandı, dengesini kaybedip merdivenlere düştü