Adana’da sonbahar güzelliği: Adeta doğa sanata dönüştü

Adana'da "Yirce Kayın Ormanları" sonbaharla birlikte ayrı bir güzelliğe büründü.

Adana'da "Yirce Kayın Ormanları" sonbaharla birlikte ayrı bir güzelliğe büründü. Doğanın sanata dönüştüğü bölge dronla görüntülenirken gezintiye gelen vatandaşlar ise esintiyle dallarından kopan yaprakları izleyerek günlerini geçirdi.

Kozan ilçesine bağlı Göller Yaylası'nda, 1800 rakımlı Yirce Kayın Ormanı sonbahar renklerine bürüdü. Kayın ormanının yeşilden sarıya, kahverengiden kırmızıya doğada sunduğu renk cümbüşü dikkat çekti. Bölgeye gelen vatandaşlar, sonbaharın yaşattığı görsel şölenin keyfini çıkardı. Çevre illerden Mersin, Osmaniye, Kayseri ve Kahramanmaraş başta olmak üzere bir çok ilden ziyaretçi çeken bölgede doğal güzelliğin bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

Mersin Tarsus'tan Yirce Kayın Ormanı'na doğa turu ile gelen Emine Arıcı doğanın güzellikleri hep temiz ve bakımlı bulmayı beklediğini kaydetti. Arıcı "Güzel yurdumun güzel yerlerini keşfetmek için geziyoruz. Doğanın renkleri çok güzel. İnşallah bozmayız. Gittiğimiz yerleri kirletiyoruz. Umarım burası bozulmaz. Rabbim burayı çok güzel yaratmış. O'nun sanatını görüyoruz. Muhteşem, güzel bir yer" dedi.

Doğa gezisine çıkan Sultan Yıldırım ise daha önce Bağdaş Yaylası'nı ziyaret ettiğini belirterek, "Burası da çok güzel, şahane" dedi.

Doğadaki bu tabloyu eşsiz bulduğunu aktaran Filiz Öz ise ,"Doğanın en muazzam resmi. Renk geçişleri muhteşem. Gıpta ederek geziyoruz. Can Yücel ne demiş, "Diğerleri mevsim, sonbahar sanat," demiş" ifadelerini kullandı.

Manşetler

Cankurtaran kadın, öğretmen amcası tarafından darp edildi
Mersin’de uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli yakalandı
Burdur’da jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Yargıtay’ın bozduğu davada polis memuru yeniden yargılandı, adli kontrol şartıyla tahliye edildi
Yanan araca bahçe hortumu ve yangın tüpü ile müdahale ettiler
Uzaklaştırma kararını duyan yaşlı adam evi yakmaya çalıştı, karısı 10’uncu kez şikayetçi oldu
Antalya’da üç ilçede kaçak tütün operasyonu: 785 kilogram tütün ele geçirildi
Eşinin açtığı boşanma davası sonrası villasını ve aracını ateşe veren mimar hayatını kaybetti
Antik kente yakın zeytinlik alanda yangında 1,25 dönüm zarar gördü
Kahramanmaraş’ta 243 bin sentetik ecza ele geçirildi