Adana’da tepsili leğenli karda kayma keyfi

Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Akdam Mahallesi'ne 35 yıl aradan sonra yağan kar yöre sakinlerini sevindirdi.

Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Akdam Mahallesi'ne 35 yıl aradan sonra yağan kar yöre sakinlerini sevindirdi. Vatandaşlar tepsi, leğen ve poşetlerle karda kayarak eğlenceli anlar yaşadı.

Akdam Mahallesi'nde yıllar sonra yağan kar yayla evleri kızılçam ormanları ile birlikte kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Okulların kapanmasıyla birlikte çocuklarına karne hediyesi sunmak isteyen aileler çocukları ile birlikte tepsiler, leğenler poşetlerden kayak yaparak doyasıya eğlendi.

Çocuklarıyla kardan adam yapan vatandaşlar, mangal yakıp, köz çayı içerek karın keyfini çıkardı.

Vatandaşlar, "Tepsi leğen ne bulduysak geldik çocuklara karne hediyesi olsun istedik" dediler.

7 yaşındaki Elif Yıldırım, "Karla oynuyorum. Çok sevindim. Karda kardan adam yapıp oynuyorum" diye konuştu.

Yiğit Çetin ise karnesinin çok iyi olduğunu ve çok eğlendiğini belirterek, "Tepsi ile kayıyorum. Çok eğleniyorum kar çok güzel" dedi.

Akdam Mahallesi sakinleri 35 yıl aranın ardından yağan kara sevindiklerini ifade ederek, "Devletimiz ana yolları açtı bizler de evlerin üstündeki karları kürüyoruz, yolları açıyoruz. Kar berekettir" dediler.

Manşetler

Otomobil sulama kanalına düştü: 1 ölü
Başkan Özyiğit’ten operasyon açıklaması: "Hukuka güvenimiz tam"
Metruk binada erkek cesedi bulundu
Selde hayatını kaybeden 2 kişinin bulunduğu aracın son görüntüleri ortaya çıktı
Mahsur kalan 2 keçi, 100 metrelik sarp araziden kurtarıldı
Manken Aslı Baş’ın ölümünde Yargıtay’ın kararı bozması sonrası yeni gelişme
At eti skandalına adı karışan firma yetkilileri, Mersin’deki yolsuzluk operasyonunda gözaltında
İskenderun’da kanala düşen otomobildeki 2 kişi yaralandı
Depremde 45 kişinin öldüğü Said Bey Sitesi davası ertelendi
Osmaniye’de yoğun yağış yolları çökertti, bazı güzergahlar ulaşıma kapandı