Adana’da "Turizm Gazeteciliği ve Yazarlığı Eğitimi" yapılacak

Basın İlan Kurumu Adana Şube Müdürlüğü ve Çukurova Kalkınma Ajansı işbirliği ile "Kültürel Diplomasi Bağlamında Turizm Gazeteciliği ve Yazarlığı"...

Basın İlan Kurumu Adana Şube Müdürlüğü ve Çukurova Kalkınma Ajansı işbirliği ile "Kültürel Diplomasi Bağlamında Turizm Gazeteciliği ve Yazarlığı" eğitimi düzenlenecek.

Basın İlan Kurumu Adana Şube Müdürlüğünün 2022 Teknik Destek Programı çerçevesinde "Kültürel Diplomasi Bağlamında Turizm Gazeteciliği ve Yazarlığı Eğitimi" gerçekleştirilmesine yönelik proje başvurusu Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi.

Basın İlan Kurumu (BİK) Adana Şube Müdürü Dr. Çetin Oranlı ve Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran, Adana'da "Turizm Gazeteciliği ve Yazarlığı Eğitimi" projesi için protokol imzaladı.

Çukurova Kalkınma Ajansı'nda gerçekleşen imza töreninde konuşan Genel Sekreter Ahmet Rifat Duran, projenin hayırlı olmasını diledi. Yerel basına önem verdiklerini kaydeden Duran, turizm alanına yönelik olarak yapılacak her çalışmanın değer taşıdığını, BİK ile işbirliğini sürdüreceklerini ifade etti. BİK Adana Şube Müdürü Dr. Çetin Oranlı da, Adana'yı da içine alan Çukurova bölgesinin turizm alanında büyük bir potansiyele sahip olduğunu, bu potansiyelin harekete geçirilmesi için bütün paydaşlara görev düştüğünü hatırlattı. Kurum olarak her zaman yerel basının yanında olduklarını hatırlatan Oranlı, köklü bir geçmişe sahip Adana basınının dinamik yapısı ile turizm potansiyelinin gelişmesine katkı sağlayabileceğini, eğitim programın da katkısıyla nitelikli yaklaşımların ortaya konulacağına ve bölgeye katkı sağlanacağına inandığını vurguladı. Oranlı, programın bölge tanıtımına olumlu katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Proje çerçevesinde basın kuruluşlarının katılımı ile Adana'da alanında yetkin isimlerin katılımı ile eğitim programlı düzenlenecek. Proje ile yazılı basında turizm haberciliğine profesyonel yaklaşımlar ortaya konulması, bölge imajına olumlu katkılar sağlanması amaçlanıyor.

Manşetler

Burdur merkezli 750 milyon liralık yasa dışı bahis operasyonu: 9 gözaltı
Otomobilin çarptığı avukat, cübbesi ile son yolculuğuna uğurlandı
Kozan’da bir haftalık denetimlerde 4 hükümlü yakalandı
Yol kenarındaki tabelaya çarpan motosikletli kask sayesinde hayata tutundu
İkametine yemek, nakliyeci, ambulans, cenaze aracının gönderilip 500 bin TL talep edilen dijital şantaj boyut değiştirdi
Burdur’da beton mikseri devrildi: 2 yaralı
Kayıp olarak aranan 9 yaşındaki Hüseyin’in cansız bedeni kanalda bulundu
Mersin’de derede mahsur kalan 7 kişi kurtarıldı
Otomobilin çarptığı genç avukat hayatını kaybetti
Osmaniye’de 4 kişiye çarpıp kaçan sürücü polise teslim oldu