Adanalıların bayramlığı Adana şalvarı

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala Adana'da terziler, yöreye özgü şalvar siparişlerini yetiştirmek için yoğun mesai harcıyor.

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala Adana'da terziler, yöreye özgü şalvar siparişlerini yetiştirmek için yoğun mesai harcıyor.

Adana'da özellikle kırsal mahallelerde yaşayanların bayramda tercih ettiği bölgeye özgü siyah kumaşlardan işlenen Adana şalvarı için terziler siparişlerini yetiştirmeye çalışıyor. Kozan ilçesinde de 35 yıldır terzilik mesleğini sürdüren Ramazan Adır, bayrama sayılı günler kala gelen şalvar siparişlerini yetiştirmek için yoğun mesai yapıyor. Siyah dokuma kumaşlar başta olmak üzere sıcak havalarda serin tutma özelliği olan ürünleri şalvara dönüştüren terzi Ramazan Adır, yoğun talep olduğunu kaydetti. Adır, "Özellikle kırsal mahallelerden gelen köylülerimizden yoğun talep var. Günde 5-10 şalvar dikimi yapıyoruz. Gömlek dikimi de yapıyoruz ama Adana şalvarından vazgeçilmiyor. Bu bizim Adana'mızın öz kültürü. Her yerde şalvar var ama bu başka. Bu rahatlık varken neden pantolon giysinler. Pantolon nerede şalvar nerede" dedi.

Adana şalvarının metresinin 280 TL'ye kadar olduğuna dikkat çeken Adır, Adanalıların bayramlığının bu şalvar olduğunu ifade etti.

Manşetler

Şehit olan askerin acı haberi ailesine ulaştı
Antalya’da otomobile ’60 milyon TL’ kurşunu
Kendisini MİT görevlisi olarak tanıtıp vatandaşı dolandıran şüpheli suçüstü yakalandı
Şehit Binbaşı Sinan Taştekin’in naaşı Isparta’ya getirildi
Otomobil iş yerinin vitrininden içeri girdi
Çamura saplanan tüp yüklü kamyon kepçeyle kurtarıldı
Tutuklu yargılanan eski belediye başkan adayının cinayet davasında mütalaa açıklandı
Paramedik genci darp edip öldürdüler " Maddenin etkisindeydik, öldüğünü polislerden duyduk" dediler
Markette 19 yaşındaki genci hayattan koparan cinayet anına ait görüntüler ortaya çıktı
Park halindeki otomobili benzin döküp kundaklamak isterken kendini yaktı