Afşin’e 3 bin 185 kalıcı konut

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası Afşin ilçesinde yapımına başlanan 3 bin 185 konutta sona gelindi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası Afşin ilçesinde yapımına başlanan 3 bin 185 konutta sona gelindi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Vali Mükerrem Ünlüer ile Afşin'de bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'in de hazır bulunduğu ziyarette, Gerger Mahallesi'ndeki TOKİ şantiye alanında incelemelerde bulunuldu.

TOKİ Konutlarında gerçekleştirilen incelemelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Güngör, "Burada da 3 bin 185 deprem konutu var ve bunların büyük bir kısmı tamamlanmak üzere. Yıl sonuna kadar önemli bir kısmı teslim edilecek. Şehir genelinde ise yıl sonuna kadar 10 bine yakın kalıcı konut hak sahiplerine teslim edilecek. Akabinde peyderpey kalıcı konutların teslimi sürecek. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Bakanlığımıza ve TOKİ'mize teşekkür ediyoruz. İlçe belediyelerimizle rutin toplantılar yaparak şehrimizin imarı ve inşası noktasında istişarelerde bulunuyor ve alınan kararları hemşerilerimize duyuruyoruz. Afşin Belediyemizin yerinde dönüşümle ilgili ruhsat süreçleri çok sağlıklı bir şekilde işliyor. Yaptığımız çalışmalar ve istişareler neticesinde burada imarı 5 kat ile sınırlandırdık. Üst düzeyde bir koordinasyonla süreçlerin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için yoğun gayretimizi sürdürüyoruz. Kalıcı konut alanlarının alt ve üstyapı imalatları aşamasında belediyeler olarak bizler de kurumlarımıza desteğimizi sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Manşetler

Alanya’da hafif ticari araçla çarpışan motosikletli genç yaralandı
Burdur’da aracın içinde hareketsiz bulunan genç hastanede hayatını kaybetti
Osmaniye’de otomobil motosikletle çarpıştı: 1 yaralı
Husumetli olduğu kardeşlerden birini öldürdü, diğerini yaraladı
Temizlik görevlileri fark etti: Çöpteki ağzı bağlı poşetten 5 yavru kedi çıktı
Isparta’da bir ayda 14 düzensiz göçmen yakalandı
Osmaniye’de bahçedeki saman balyaları yandı, zeytin fidanları zarar gördü
Alanya’da 5 yıldızlı otelin geri dönüşüm deposundaki yangın korkuttu
Anamur’da uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı
Burdur’da otomobil kanala düştü: 2 yaralı