AGC'DEN TESLİME TOSUN'A DESTEK

Antalya Gazeteciler Cemiyeti, eski bir seri katilin sosyal medya üzerinden gazeteci Teslime Tosun'u tehdit etmesi ve eski Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk'ünTSYD Başkanı Şifa Çiçek ve AGC Başkanı Mevlüt Yeni'ye mesnetsiz iddialarda bulunmasını kınadı


AGC'DEN TESLİME TOSUN'A DESTEK

Antalya Gazeteciler Cemiyeti, eski bir seri katilin sosyal medya üzerinden gazeteci Teslime Tosun'u tehdit etmesi ve eski Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk'ün TSYD Başkanı Şifa Çiçek ve AGC Başkanı Mevlüt Yeni'ye mesnetsiz iddialarda bulunması üzerine basın açıklaması yaparak kınadı.  

AGC Genel sekreteri Haşmet Öyken tarafından kamuoyuna yapılan basın açıklamasında gazetecilerin yalnız olmadıkları bildirildi. 

İşte o açıklama: 
Antalya Gazeteciler Cemiyeti sosyal medya üzerinden üyelerine karşı yapılan tehdit ve  mesnetsiz iftiraları kınadı. AGC Yönetim Kurulu adına  bir açıklama yapan AGC Genel Sekreteri Haşmet Öyken, basın ve ifade özgürlüğünü anlamakta zorlanan ve kendilerine yönelik eleştirilere tahammülü olmayanların gazetecileri seviyesiz iftiraları ile zan altında bırakmaya çalıştıklarını, bazılarının ise şehir kabadayılığına soyunduğunu söyledi. Öyken, gazetecilerin hiçbir zaman sahipsiz olmadığını belirterek, "Bu tehdit ve iftiralara karşı her zaman olduğu gibi bu gün de AGC olarak arkadaşlarımızın yanındayız" dedi.

AGC Genel Sekreteri Haşmet Öyken açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Bir  taraftan ülkemizde halkın doğru ve yansız bilgilenmesi için görev yapan gazetecilere yönelik şiddet  artarak sürmekte  öte yandan gazetecilik mesleğini itibarsızlaştırmak için olağanüstü çaba gösterenler çoğalmaktadır. Ne yazık ki, son bir kaç gün içerisinde gazeteci arkadaşlarımıza sosyal medya üzerinden yapılan haksız saldırılar artmıştır. Gazeteci Teslime Tosun arkadaşımız bir eski hükümlü tarafından tehdit edilirken, AGC Başkan yardımcısı ve TSYD Antalya Şube Başkanı Şifa Çiçek ile Gazetecilerin haklarını savunduğu için  Başkanımız Mevlut Yeni  Antalyaspor eski başkanı tarafından seviyesiz iftiralara maruz kalmıştır. Hiç kimse şehrimizin en önemli  markası ve güzide kulübümüz Antalyaspor üzerinden çirkin polemikler yaratma hakkına sahip değildir. Haksızlığa uğradıklarını düşünenlerin adresi sosyal medya üzerinden salvo yapmak, seviyesiz polemikler yaratıp iftiralar atmak değil,  yüce Türk adaletidir. İnsan hakları eylem planının açıklandığı şu günlerde gazetecilere saldırı bir insanlık suçudur. İster fiili olsun, ister sosyal medya üzerinden yapılan tehditlere karşı savcılık ve emniyet güçlerinin üzerlerine düşen görevleri yapacaklarından kuşkumuz yoktur."

Manşetler

Burdur’da bıçaklı kavga: 5 yaralı
Antalya’da bayramda 43 uygulama noktasında 3 bin 217 personel görev başında
‘Dur’ ihtarına uymayıp kaçtı: 230 bin lira ceza kesildi
Mahsur kalan köpeği itfaiye ekipleri kurtardı
Osmaniye’de trafik kazası 1 ölü 3 yaralı
Kozan’da zabıta ekiplerinden bayram denetimi
Antalya’da 20 yaşındaki genç motosiklet kazasında hayatını kaybetti
Reyhanlı’da konteyner alevlere teslim oldu
Eğirdir’de otomobil bariyerlere çarptı: 1 yaralı
Burdur ve Antalya’da "Narko Kapanı" operasyonu: 22 gözaltı