AK Parti Konyaaltı Çanakkale Şehitlerini andı

AK Parti Konyaaltı İlçe Teşkilatı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla Boğaçayı’ndan başlayarak sahil yolu boyunca Türk bayrakları ve pankartlar eşliğinde saygı yürüyüşü düzenledi. 

Saygı yürüyüşünde Gara şehitlerinin isimlerinin yazılı olduğu pankartlar taşınırken ardından Konyaaltı kent meydanında stant açıldı. Vatandaşlar, stantta açılan hatıra defterine günün anlam ve önemine ilişkin duygu ve düşüncelerini yazdı. Çanakkale ruhunu yansıtan duygu yüklü şiirlerin okunmasının ardından konuşma yapan AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar,  “18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümünde tüm şehitlerimizi ve Gara Şehitlerimizi anmak, onları unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı göstermek için yürüyüş düzenledik” dedi.

Çanakkale Zaferi’nin, Türk tarihine altın harflerle yazıldığını belirten Başkan Bayar “Türk tarihindeki en önemli savaşlar arasında yer alan Çanakkale Zaferi'nin üzerinden tam 106 yıl geçti. Çanakkale Zaferi; vatan uğruna hiç düşünmeden şehadete yürüyüşün adıdır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” diye konuştu.

Milletin, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi 15 Temmuz'da da aynı mücadele ruhuyla işgale geçit vermediğini vurgulayan Bayar, “Çanakkale ruhu hiçbir zaman kaybolmadı. Çanakkale zaferi ecdadın tek vücut olduğu destansı bir zaferdir” dedi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program duaların edilmesiyle sona erdi.

Manşetler

Düğün konvoyunda yaşanan tartışma meydan savaşına döndü: 4 yaralı
Osmaniye’de pikap ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Vicdansız sürücü ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklandı
Çocuğu yola bırakıp, yaralıları otomobiliyle ezerek kaçmıştı: Vicdansız sürücü yakalandı
Mersin’de yangında mahsur kalan cennet papağanını itfaiye kurtardı
Takla atan otomobil güvenlik kamerasına yansıdı: Aynı aileden 2 kişi yaralandı, 3 çocuk kurtuldu
Motokuryeye döner bıçaklı saldırı iddiası
Antalya’da yolcu indirmek için duran midibüse tır arkadan çarptı: 11 yaralı
Trafik kazasında motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
İskenderun’da vinç alevlere teslim oldu