Akdeniz kentlerinin iklim değişikliğine bağlı yaşadığı ortak sorunlar görüşüldü

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen "Akdeniz'e Kıyısı Olan Kentlerin İklim Değişikliğine Uyum Çalıştayı'na katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen "Akdeniz'e Kıyısı Olan Kentlerin İklim Değişikliğine Uyum Çalıştayı'na katıldı. Proje Koordinatörü Dr. Bülent Halisdemir'in katıldığı çalıştayda, artan sıcaklıklar, sıcak hava dalgaları, şiddetli yağışlar, sel ve kıyı erozyonu gibi Akdeniz kentlerinin paylaştığı sorunlar dile getirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Climate Change Adaptation Grant Programme (CCAGP) Hibe Programı'nda hibe aldığı, İklim Değişikliğine Adaptasyon İçin Harekete Geç projesi kapsamında Barcelona'da düzenlenen çalıştaya katıldı. Çalıştayda; Mersin Büyükşehir Belediyesi, Med Cities (Akdeniz Kentler Birliği), Saraybosna Belediyesi, Ürdün Belediyesi, Valencia Belediyesi, Ankona Belediyesi, Montpellier Belediyesi, Tiran Belediyesi ve Roma Belediyesi temsilcileri yer aldı.

Açılış konuşmalarını Barcelona Metropol Bölgesi Başkan Yardımcısı Elisenda Alamany, Med Cities Genel Sekreteri Josep Canals, Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı ve Proje Koordinatörü Dr. Bülent Halisdemir'in gerçekleştirdiği toplantıda; artan sıcaklıklar, sıcak hava dalgaları, şiddetli yağışlar, sel ve kıyı erozyonu gibi Akdeniz kentlerinin paylaştığı sorunlar dile getirildi. Bu kapsamda Med Cities ağının bir parçası olup aynı sorunları yaşayan üye şehirlerden 15 uzman, iklim krizine uyum sağlamak için şehirlerinde uyguladıkları çözümleri aktardı.

Saha ziyaretleri gerçekleştirildi

Çalıştayın birinci gününde uzmanlar, iklim değişikliğine karşı kıyı direncinin artırılması ve ekosistemlerin restorasyonu, şehirlerde kentsel planlama, sürdürülebilir hareketlilik, yeşil ve kilit altyapılar ana temaları çerçevesinde fikir alışverişinde bulundu. Çalıştayın ikinci gününde ise Atık Su Rejenerasyon (Yenilenme) Tesisi'ne saha ziyareti gerçekleştirilerek, su kıtlığıyla mücadele etmek için, Barcelona'da atık suyun yeniden üretilmesi ve kullanılmasına yönelik çalışmalar hakkında bilgiler ve veriler aktarıldı. Ayrıca Llobregat Nehri'ne gerçekleştirilen saha ziyaretinde, nehrin iyileştirilmesi ve çevrenin korunmasına odaklanan ekolojik restorasyon, erişilebilirlik ve sosyal katılımı vurgulayan projeler hakkında detaylı bilgi verildi.

Manşetler

Sahile vuran çuvalın içinde 36 kilogram takoz esrar ele geçirildi
Kepez’de bin 298 adet uyuşturucu hap ele geçirildi
Burdur’da 10 yıl hapisle aranan şahıs yakalandı
Burdur’da elektrikli bisiklet ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı
Antalya’da Mart ayı asayiş tablosu: 9 bin 996 asayiş olayının yüzde 99,8’i aydınlatıldı
Silifke’de iki aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı
Burdur’da 101 araç ve sürücüsü kontrol edildi
Adana’da yıkım gerginliği: Evini yaktı, gözaltına alındı
10 yıldır firari olan hükümlü Serik’te yakalandı
Parka kurduğu çadırda yaşayan adam ölü bulundu