Akdeniz Üniversitesi iki uluslararası etkinliğe ev sahipliği yaptı

Akdeniz Üniversitesi, 14-17 Eylül 2025 tarihleri arasında hukuk fakültesi konferans salonlarında iki önemli uluslararası etkinliğe ev sahipliği yaptı:...

Akdeniz Üniversitesi, 14-17 Eylül 2025 tarihleri arasında hukuk fakültesi konferans salonlarında iki önemli uluslararası etkinliğe ev sahipliği yaptı: EMC TÜRKİYE 2025-8. Uluslararası Elektromanyetik Uyumluluk Konferansı ve IEEE Disiplinler Arası Elektromanyetik Çalıştayı.

Akdeniz Üniversitesi ve Mühendislik Fakültesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinliklere; elektrik-elektronik mühendislerinin uluslararası meslek örgütü IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers), Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şubesi, IEEE AP Topluluğu İstanbul Kolu, Aktif Neser ve TeraTest firmaları destek verdi. Çok sayıda üniversite, sektör temsilcisi ve öğrenci katılım gösterirken, ASELSAN, BTK, TÜBİTAK ve SAVRONİK gibi kurum ve kuruluşlardan mühendisler de etkinlikte sunum yaptı.

Program, 14 Eylül Pazar günü Akdeniz Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Helhel'in üç saatlik kısa kurs sunumu ile başladı. EMC alanında uluslararası tanınırlığa sahip olan Prof. Dr. Helhel, endüstride karşılaşılan EMC sorunlarını ve çözüm önerilerini deneyimlerinden örneklerle aktardı.

15 Eylül Pazartesi günü ise etkinliklerin resmi açılışı yapıldı. Törende konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen, Akdeniz Üniversitesi'nin sağlık bilimleri, organ nakilleri, mühendislik, ziraat, biyoloji, turizm ve temel bilimler alanlarında güçlü bir konuma sahip olduğunu belirterek, uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Konferans Kurucu ve Eş Başkanı Prof. Dr. Levent Sevgi, 2011 yılından bu yana düzenlenen EMC TÜRKİYE Konferanslarının gelişimini anlattı. Açılışta ayrıca IEEE topluluğunun önde gelen isimleri arasında yer alan Dr. Thomas Braxton (IEEE EMC Topluluğu Başkanı), Prof. Dr. Özlem Özgün (Hacettepe Üniversitesi), Prof. Dr. Luca Catarinucci (Salento Üniversitesi, IEEE RFID Konsil Başkanı), Prof. Dr. Luigi Boccia (Calabria Üniversitesi) ve Prof. Dr. Bekir Sıddık Binboğa Yarman (Işık Üniversitesi Kurucu Rektörü, IEEE Fellow) sunum yaptı.

16 Eylül Salı günü genç araştırmacılar gün boyu bildirilerini sundu. Etkinlikler, akademi ve sektör temsilcilerinin geniş katılımıyla başarılı bir şekilde tamamlandı.

Manşetler

Alanya’da yerleşim alanına yakın bölgede kurt görüntülendi
Ormanı yakan sanığa en az 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı
Yalvaç’ta 456 kişi ve 206 araç denetlendi, 4 araç trafikten men edildi
Kundakçı komşuya 4 yıl 2 ay hapis
Hafif ticari aracın çarptığı yaya yola savruldu, kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı
Taksi ile çarpışan motosikletli gençler metrelerce sürüklendi
Adana’daki suç örgütlerine silah getiren 2 şüpheli tutuklandı: 53 tabanca ele geçirildi
Kamyonetin çarptığı 5 yaşındaki engelli çocuk ağır yaralandı, kazada kusurlu bulundu
Adana’da 15 yıllık sözleşme kavgası: Müteahhit oto lastikçide vuruldu
Adana’da yılbaşı öncesi kaçak içki operasyonu: 4 ton etil alkol ele geçirildi