Akdeniz’in Kirlenmeye Karşı Korunması Sözleşmesi’nin 22. Taraflar Konferansı devam ediyor

Barselona Sözleşmesi olarak adlandırılan Akdeniz'in Kirlenmeye Karşı Korunması Sözleşmesi'nin 22. Taraflar Konferansı (COP 22) Antalya'da devam ediyor.

Barselona Sözleşmesi olarak adlandırılan Akdeniz'in Kirlenmeye Karşı Korunması Sözleşmesi'nin 22. Taraflar Konferansı (COP 22) Antalya'da devam ediyor.

Barselona Sözleşmesi olarak adlandırılan Akdeniz'in Kirlenmeye Karşı Korunması Sözleşmesi'nin 22. Taraflar Konferansı (COP 22) Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya'da devam ediyor. Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde 10 Aralık'a kadar sürecek toplantıda, Akdeniz'deki kirlilik, bioçeşitlilik kaybı, yabancı türlerin varlığı ve iklim değişikliği konuları ele alınıyor. 2 Yılda bir düzenlenen toplantıya sözleşmeye taraf 20 ülkenin yanı sıra Avrupa Birliği (AB) temsilcileri ve üst düzey yetkilileri, teknik ekipler, konuyla ilgili odak noktalar, uluslararası sivil toplum kuruluşları, bilim insanları katıldı. Konferansın ikinci gününde UNEP / MAP Koordinatörü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar yönetiminde, katılımcılarla döngüsel ekonomi, gemi kirliliği, kıyıların çevresel etki değerlendirmesi, Akdeniz'de kükürt emisyonunun önlenmesi, su yönetimi, plastik atıklar gibi konular görüşüldü.

Manşetler

İki kardeşten birinin ölümüne neden olan kazada sürücü serbest bırakıldı
Görüntü kirliliği oluşturup sokak trafiğini zora sokarak turizmi olumsuz etkileyen yapı işgalleri kaldırılıyor
Gazipaşa’da kurallara uymayan 4 araç trafikten men edildi
Motosikletle metrelerce sürüklendi, hiçbir şey yokmuş gibi kalkıp motosikletini yerden kaldırdı
18 gün önce kaybolan Fetullah Kaya’nın kullandığı motosiklet ormanlık alanda bulundu
Otobüsten bin 500 adet kaçak güneş gözlüğü çıktı
Antalya’ya il dışından ruhsatsız tabanca sokan 1 kişi tutuklandı
Defne’de kaportacıda çıkan yangın söndürüldü
Motosikletle kaçan şahsın attığı çantada 2 bin adet captagon ele geçirildi
Osmaniye’de uyuşturucu operasyonu: 13 tutuklama