Aksaray’da depremden etkilenen ağır hasarlı 5 katlı bina tahliye edildi

Aksaray'da 5 katlı bina Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra çatlakların oluşması nedeniyle belediye tarafından ağır hasarlı bulundu.

Aksaray'da 5 katlı bina Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra çatlakların oluşması nedeniyle belediye tarafından ağır hasarlı bulundu. Bina valilik tarafından güvenlik gerekçesi ve incelemek üzere tahliye edildi.

Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük deprem bir çok ilde hissedildi. Depremi hisseden illerden biri olan Aksaray'da Cumhuriyet Bulvarı üzerinde bulunan 5 katlı Şelale Apartmanında çatlaklar oluştu. Binada oturan bir ev sahibinin durumu belediyeye bildirmesi üzerine adrese ekip sevk edildi. Belediye ekipleri binada yaptığı inceleme sonucunda ağır hasarlı raporu düzenledi. Bunun üzerine valilik kararınca binayı tahliye kararı alındı. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma ekipleri binada tahliye işlemlerini başlattı. 12 dairenin bulunduğu 5 katlı binada tüm daireler bir bir tahliye edilirken polis ekiplerince çevrede güvenlik önlemleri alındı. Binaya girişe izin verilmezken binanın dış cephesinde de çatlaklıklar ve deformeler oluştu. Binanın uzmanlarca inceleneceği ve inceleme sonuna kadar binaya giriş çıkışların yasaklandığı öğrenildi.

Manşetler

Kaza yapan sürücü aracı bırakıp kayıplara karıştı
Doğum günü nedeniyle dağıtılan çikolataları yiyen 10 öğrenci hastaneye kaldırıldı
Kahramanmaraş’ta öldürülen genç kızın yakınlarından adalet çağrısı
Tırın tabanına binlerce uyuşturucu hap sakladılar
Antalya’da son 1 haftada 11 bin 553 araç ve sürücüne ceza kesildi
Mersin’de tehlikeli yükleme yapan kamyon sürücüsüne ceza yağdı
20 yaşındaki genç motosiklet kazasında hayatını kaybetti
Genç kadın toplantı için beklediği dayısının silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybetmiş
Burdur’da haksız fiyat artışına 3 milyon 222 bin lira ceza
Otomobille hafif ticari aracın çarpışması kamerada