Alanya Belediyesi mutfak kültür evi hizmete başladı

Tarihi Alanya Kalesi'nde bulunan Alanya Belediyesi Mutfak Kültür Evi, vatandaş odaklı fiyatları ve yenilenen menüsüyle hizmete başladı.

Tarihi Alanya Kalesi'nde bulunan Alanya Belediyesi Mutfak Kültür Evi, vatandaş odaklı fiyatları ve yenilenen menüsüyle hizmete başladı. Halk Kart uygulamasıyla ikameti Alanya'da olan vatandaşlar, uygun fiyatlardan yararlanabilecek.

Alanya Kalesi Hisariçi Mahallesi'nde bulunan Mutfak Kültür Evi, yenilenen konseptiyle hizmete başladı. Alanya Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesinde yenilenen Mutfak Kültür Evi'nde vatandaşlar, Alanya'nın yemek kültürüne dair hazırlanan sergileri görme imkanı bulurken, yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla tadabilme fırsatı buluyor.

Vatandaş odaklı uygun fiyatlar

Sosyal Tesisler bünyesine katılan Mutfak Kültür Evi'nde vatandaşlar için menüye etli kuru fasulye, pilav, ülübü piyazı, taratorlu fasulye piyazı, sütlaç, kabak tatlısı ve öksüz helvası gibi pek çok yöresel lezzet eklendi. Tarihin içerisinde, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen vatandaşların uğrak noktası olan Mutfak Kültür Evi'nde Halk Kart uygulaması geçerli olacak. Halk Kart ile ikameti Alanya'da olan vatandaşlar Mutfak Kültür Evi'nde; çay 5 lira, kahve 30 lira, Gülüklü Çorba 90 lira, Ülübü Piyazı 70 lira, pilav 50 lira gibi uygun fiyatlarla bu lezzetleri tadabilecek. Alanya'nın geleneksel tatları arasında yer alan Susamlı Halka, S Pasta, Çiğirdik gibi ürünlerin yanı sıra; Badem Kahvesi, Menengiç Kahvesi, limonata, kahve çeşitleri, salep, milkshake, sıkma portakal suyu gibi içecekler de uygun fiyatlarla yer alıyor. Tarihi mekanda hafta sonları pişi günleri de gerçekleştirilecek ve Alanya'nın en önemli geleneksel lezzetlerinden olan pişi tabağı, 75 lira ücretle vatandaşlara sunulacak.

Manşetler

Adana’da deprem "Uyuyorduk, beşik gibi sallandık"
Adana’da kahvehanede silahlı çatışma: 1 ölü, 5 yaralı
Eşi tarafından pompalı tüfekle vurulan kadın hayatını kaybetti
BAHAR: KARARIN MERKEZİNDE ÜYE OLACAK
Mersin’de seyir halindeki otomobil devrildi: 1 ağır yaralı
Rus uyruklu turist konakladığı otelin koridorunda ölü bulundu
4 katlı binanın çatısı alev alev yandı
Üzerine geçirdiği çöp poşetiyle gelip otomobili kundakladı: Yangın 3 katlı binaya sıçradı
Kürek sörfü yaparken boğularak hayatını kaybeden gencin annesinin feryatları yürek sızlattı
Belediyenin foto kapanına saldırı