Alanya Belediyesi zeybek kursları başlıyor

Alanya Belediyesi ile Alanya Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (ALSAV) iş birliğinde düzenlenen Alanya ve Ege Yöresi Zeybek Kursları'nın üçüncü dönemi başlıyor.

Alanya Belediyesi ile Alanya Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (ALSAV) iş birliğinde düzenlenen Alanya ve Ege Yöresi Zeybek Kursları'nın üçüncü dönemi başlıyor.

Alanya Belediyesi ve ALSAV iş birliğiyle düzenlenerek, yerli ve yabancılar tarafından yoğun ilgi gören kursların üçüncü dönemi için hazırlıklar tamamlandı. 4 Kasım Salı günü 75. Yıl Spor Salonu'nda, alanında uzman eğitmenler tarafından verilecek eğitimlerle kurs başlayacak. Katılımcılara Harmandalı, Hasbahçe, Çökertme ve Eklemedir Koca Konak zeybekleri öğretilecek. Eğitimler, salı ve cuma günleri olmak üzere haftada iki gün yapılacak ve her yaş grubundan katılımcıyı ağırlayacak. Zeybek kurslarına katılmak isteyenler, Hasanağalar Konağı'nda bulunan Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne şahsen başvuru yapabilecek.

"Zeybek kültürü ata mirasımız"

Alanya Belediyesi'nden yapılan açıklamada, zeybek kültürünün ata mirası ve bir yaşam biçimi olduğuna dikkat çekilerek, her yaştan vatandaşın başvurusunun beklendiği belirtildi. Zeybek oyunlarının Türkiye'nin birçok yöresinde yaşatılmaya devam edildiği hatırlatılarak, Alanya ve Ege zeybeklerinin özünün korunması, Alanya'da sürdürülmesi ve çeşitli platformlarda büyük katılımlı gösterilerin düzenlenmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Manşetler

Aracın hurdaya döndüğü kazayı burnu bile kanamadan atlattı
Alanya’da iş adamı Aydın Çavuşoğlu’nun yaralandığı olayla ilgili savcılıktan açıklama
Öldürülüp yakılan Kübra Yapıcı’nın cesedinin bir bölümü Korkuteli Barajı’nda aranıyor
Hatay’da göçük altında kalan işçi kurtarıldı
Kübra Yapıcı cinayetinde suç aleti tabancayı da gömüp yerini işaretlemişler
Kahramanmaraş’ta yol çöktü: 1 yaralı
Mersin’de iki kardeşin öldüğü olayda tedavisi tamamlanan anne ile baba taburcu oldu
GENEL SEKRETER CANSEL ÇEVİKOL TUTUKLANDI
Antalya’da hostelde kalan adam ölü bulundu
Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tuncer tutuklandı