Alanya’da ’aort koarktasyon’ işlemi gerçekleştirildi

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez aort koarktasyonu tedavisi anjiyografik yöntemle başarıyla uygulandı.

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez aort koarktasyonu tedavisi anjiyografik yöntemle başarıyla uygulandı. Doğuştan aort damarında daralma (koarktasyon) olan 20 yaşındaki Hatice Kübra Kurt, kapalı yöntemle gerçekleştirilen operasyon sonrası sağlığına kavuştu.

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Aslan ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Çoner'in birlikte gerçekleştirdiği işlem, yaklaşık bir saat sürdü. Hasta, başka bir sağlık kuruluşunda konulan tanının ardından Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Yapılan değerlendirme sonucu, açık ameliyata gerek kalmadan endovasküler (damar içi) yöntemle tedavi edilmesine karar verildi. Kasıktan ve sol koldan girilerek daralan bölgeye 20 mm çapında greft başarıyla yerleştirildi.

Operasyon sonrası açıklamalarda bulunan Op. Dr. Mehmet Aslan, "Aort koarktasyonu da genellikle çocukluk çağında tanı alır ve cerrahi yöntemlerle tedavi edilir. Hastamıza cerrahiye gerek kalmadan kapalı yöntemle müdahale ettik. Başarılı geçen operasyon sonrası hastamızın durumu gayet iyi" dedi. Doç. Dr. Ali Çoner ise "İşlem, vücutta herhangi bir açık cerrahi izi bırakmadan kapalı yöntemle yapıldı. Hastamız sağlığına kavuştu. Bu tür rahatsızlık yaşayan tüm bireyler hastanemize güvenle başvurabilir" ifadelerini kullandı.

Operasyon sonrası duygularını paylaşan Hatice Kübra Kurt, "Sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum. Başta hekimlerim olmak üzere emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederim" dedi.

Manşetler

Rüyasında annesini gördü, rüya sandığı olayda annesini gerçekten öldürdü
Üç tekerli elektrikli motosiklet otomobille çarpıştı: 4 yaralı
Motosiklet yedek parça deposu olarak kullanılan muz serası alev alev yandı
Osmaniye’de otomobil uçuruma yuvarlandı: 2 yaralı
Hatay’da devrilen tır yolu trafiğe kapattı, uzun araç kuyruğu oluştu
Mersin’de hamam ve masaj salonlarına denetim: 2 işletme kapatıldı
Burdur’da tır ile hafif ticari araç çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Alanya’daki pompalı tüfekli cinayette 2 tutuklama, 1 şüpheliye adli kontrol
Antalya’da uyuşturucu operasyonunda 11 kilo 100 gram kubar esrar ele geçirildi
Osmaniye’de anız yangını meyve bahçelerine sıçradı: 1 kişi hastanelik oldu