Alanya’da çakarlı araca yeni tarifeden 138 bin TL ceza

Antalya'nın Alanya ilçesinde trafik ekipleri, uygulama sırasında sorguladıkları araçta çakar tespit etti.

Antalya'nın Alanya ilçesinde trafik ekipleri, uygulama sırasında sorguladıkları araçta çakar tespit etti. Çakar sebebiyle 138 bin 172 Tl ceza uygulanan sürücüye ayrıca alkollü araç kullanmak suçundan da 9 bin 267 TL ceza tatbik edildi.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler trafik uygulamasında çakar lamba takan aracı durdurdu. Trafik ekipleri, yapılan kontroller sonucunda sürücünün alkollü olduğunu, aracına çakar lamba taktığını ve aracın muayenesiz olduğunu tespit etti. Sürücüye ilgili kanun maddeleri gereğince, çakar lamba takmaktan 138 bin 172 TL, alkollü araç kullanmaktan 9 bin 267 TL ve muayenesiz araç kullanmaktan ise 2 bin 167 TL cezai işlem uyguladı. Trafik ekiplerinin araç ve sürücüsüne toplamda 149 bin 606 TL para cezası uyguladı.

Ayrıca sürücünün ehliyetine 7 ay süre ile el konulurken, araç ise 1 ay süre ile trafikten men edildi. Araçta takılan bulunan çakar lamba ise trafik ekipleri tarafından kamuya geçirilmek üzere el konuldu.

Manşetler

"ÇATI KATI" SEYİRCİSİYLE BULUŞUYOR!
ANSET soruşturmasında 7 şüpheli adliyeye sevk edildi
Park halindeki nakliye kamyonunda motor yangını
Araçların motoruna giren kedi, itfaiyeyi seferber etti
Seraların arasında park halindeki otomobil alev alev yandı
Serik’te gecekondu yangını
Vatandaşlara usulsüz sağlık raporu aldırarak kamuyu 200 milyon TL zarara uğratan örgüte operasyon
Yayaya çarpan kadın "Gözüme sinek kaçtı, görmedim" diyerek gözyaşı döktü
Mersin’de denizin ortasında sopalı kavga kamerada
Emniyet şeridinde katliam gibi kazada "Taksirle ölüme neden olma" suçundan cezalandırılma talebi