Alanya’da ender görülen mekik kelebeği görüldü

Dünyada ender görülen bir tür olan ve en hızlı kanat çırpan kelebek olarak bilinen mekik kelebeği Antalya'nın Alanya ilçesinde görüldü.

Dünyada ender görülen bir tür olan ve en hızlı kanat çırpan kelebek olarak bilinen mekik kelebeği Antalya'nın Alanya ilçesinde görüldü. Bir otel çalışanı, masa üzerinde bulduğu kelebeği doğaya geri saldı.

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otelde garsonluk yapan Bekir Arslan, masa üzerindeki ilginç görüntüsüyle dikkat çeken kelebeği bir kaba aldı. Daha sonra çalışma arkadaşlarına kelebeği gösteren Arslan, geçen yıl pandemi döneminde şefinin de aynı türde bir kelebeği gördüğünü ve araştırmaları sonucu mekik kelebeği olduğunu öğrendiğini kendisine söylediğini belirtti. Yaz aylarında Türkiye'de nadir görülen mekik kelebeğini bulan Arslan, "İlk gördüğümde ne olduğunu anlayamadım. Şefime haber verdim. Daha sonra şefim "Geçen yıl pandemi döneminde aynısını gördüm" dedi. Kelebeği alarak bir kabın içine koyduk. Akdeniz Bölgesi'nde nadir görülen bir kelebek olduğunu öğrendim. Rengi çok güzeldi. Askeri kamuflaj desenliydi. İlk defa gördüm. Kelebeği doğaya geri saldım. Çoğalır inşallah" dedi.

Bilimsel adı "Daphnis nerii" olan mekik kelebeği, Afrika, Asya ve Hawaii Adaları'nın bir kısmında sıklıkla rastlanan bir kelebek cinsi. İri boyu ve renkleri, uzun ince kanatlarıyla dikkati çeken mekik kelebeği, en hızlı kanat çırpan, havada asılı durabilen kelebek olarak biliniyor. Yalnızca gece uçabildiği belirtilen mekik kelebeği, geniş yapraklı ağaç, süs sarmaşığı, zakkum ve sebze yapraklarıyla besleniyor.

Manşetler

Muhittin Böcek ek ifadesini verdi
Antalya’da tefecilik ve nitelikli dolandırıcılık operasyonu
Osmaniye’de geri dönüşüm tesisinde yangın korkuttu
Park halindeki araçlara çarptı, pompalı tüfek ile işyeri sahibini yaraladı
Alanya’da kalbi duran 21 yaşındaki Azeri uyruklu genç hayatını kaybetti
Merdivenlerden düştüğü iddia edilen adam hayatını kaybetti
Otobüs şoförüyle motosikletli kadın birbirine girdi: Sürücü adliyeye sevk edildi
38 yıl hapis cezasıyla aranan firari yakalandı
Ceza yiyen sürücüler tepki göserdi: "Haftada 3 gün ceza yiyoruz"
Hassa’da devrilen tırın sürücüsü yaralandı