Alanya’da erkenci Clifton cinsi avokado hasadı başladı

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Yeşilöz Mahallesi'nde 3 dönümlük arazide yetiştirilen erkenci Clifton cinsi avokado hasadına başlandı.

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Yeşilöz Mahallesi'nde 3 dönümlük arazide yetiştirilen erkenci Clifton cinsi avokado hasadına başlandı. Üreticinin dalından topladığı avokadolar, tanesi 40 ila 50 TL arasında değişen fiyatlarla toptancı haline gönderiliyor.

Türkiye'de tropikal meyve üretiminin önemli merkezlerinden biri olan Alanya'da, avokado sezonu erkenci türlerle birlikte başladı. Bölgedeki üreticiler, bu yıl özellikle Clifton cinsine yönelirken, erkenci olması nedeniyle hem iç piyasada hem de ihracatta avantaj sağlıyor. Erkenci avokado türlerinin piyasaya erken girmesiyle birlikte hem üretici hem de tüketici için seçenekler artarken, Alanya'da bu türlere olan ilgi her geçen yıl büyüyor.

Yeşilöz Mahallesi'nde 3 dönümlük arazide avokado üreticiliği yapan Mustafa Kırıcı "Hasat şu anda çok iyi. Clifton hasadına başladık. Fiyatlar tane başına 45-55 liraya satıyoruz. Burası yaklaşık 3 dönüm ben burada hobi amaçlı avokadoyu üretiyorum" dedi.

Öte yandan, Clifton cinsinin adaptasyon kabiliyeti, meyve kalitesi ve pazardaki yüksek talebi, üreticileri bu çeşide yönlendirmeye devam ediyor.

Manşetler

Antalya’da 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada acı Adli Tıp Kurumu önüne taşındı
Burdur’da etkili olan yağıştan dolayı yol çöktü
Yeni görüntüler ortaya çıktı: Bebeğe şiddet uygulayan hemşire başka bebeğe de tokat atmış
Burdur’da mobilya imalathanesinde yangın
İş yerinde esnafın cansız bedeni bulundu
Burdur’da baca yangını korkuttu
Burdur’da dağda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı
Burdur’daki feci kazada hayatını kaybeden anne oğul gözyaşları içinde yan yana toprağa verildi
Depremde eşini, 2 çocuğunu ve bacaklarını kaybeden acılı anne, yaptığı alışverişin borcunu ödeyemeyince mahkemelik oldu
Yola düşen kayaları iple araca bağlayıp çektiler