Alanya’da otelde çıkan yangında 600 turist tahliye edildi

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otelin eksi 1'inci katında çıkan ve otelin üst katlarının dumanla kaplanmasına sebep olan yangın kontrol altına alındı.

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otelin eksi 1'inci katında çıkan ve otelin üst katlarının dumanla kaplanmasına sebep olan yangın kontrol altına alındı. Otelden 600 turist tahliye edilirken dumandan etkilenenlere olay yerinde bulunan ambulanslarda müdahale edildi.

Antalya'nın Alanya ilçesi Türkler Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan 8 katlı bir otelin eksi 1'nci katında yangın çıktı. Yangının 112 acil çağrı merkezine bildirilmesi üzerine olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Alanya Birimi'nin yanı sıra Payallar, İncekum, Manavgat ve Gazipaşa itfaiye istasyonlarından da çok sayıda ekip ve ambulans sevk edildi. Otelin eksi 1'inci katında hamamın bulunduğu katta başlayan yangında üst katları kaplayan dumanlar nedeniyle dışarıya çıkamayan ve mahsur kalan yaklaşık 600 turist itfaiye ekipleri tarafından yaklaşık 1 saat süren çalışmayla tahliye edilirken, dumandan etkilenenlere olay yerinde hazır bekleyen ambulanslarda müdahale edildi. Tahliye işleminin ardından itfaiye ekipleri tüm katlarda mahsur kalan başka otel müşterisi olup olmadığı belirlemek amacıyla odaları tek tek kontrol etti. Yangının çıkış sebebiyle ilgili çalışma başlatılırken ekipler dumanın tamamen tahliyesi için çalışmasını sürdürüyor. Duman ve koku sebebiyle odalarına giremeyen turistler ise havuz kenarındaki şezlonglarda yatıp çalışmanın bitmesini beklediler.

Manşetler

Osmaniye’de yolcu otobüsü devrildi: 3 yaralı
Osmaniye’de mısır yüklü kamyon devrildi: 1 yaralı
"Oğlumun başını kesmişler" diyen baba gözyaşları içinde adalet istedi
Arızalanan park halindeki otomobile hafif ticari araç çarptı: 2 yaralı
Dayısı tarafından dövülerek ölüme terk edilen çocuk kayaların altında yaralı halde bulundu
Alanya’da sağanak yağış trafiği felç etti
Adana’da jandarma 23 bin 876 uyuşturucu hap ele geçirdi
Motosikleti önce çömelerek, sonra yatarak sürdü
Soğuk hava deposundaki yangın paniğe neden oldu
Antalya’da midibüs devrildi: 6 yaralı