Alanya’da sağanak sonrası su taşkını köprüde zarara neden oldu

Antalya'nın Alanya ilçesinde etkili olan sağanak yağış, özellikle kırsal mahallelerde hayatı olumsuz etkiledi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde etkili olan sağanak yağış, özellikle kırsal mahallelerde hayatı olumsuz etkiledi. Orhan Mahallesi'nde ulaşımı sağlayan yolda bulunan Mekan Köprüsü'nde su seviyesi yükselerek köprü üzerinden taştı.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünün sarı kod ile uyardığı Alanya'da dün başlayan sağanak yağış bugün yüksek kesimde bulunan mahallerde su taşkınına yol açtı. Taşkın nedeniyle köprü üzerindeki asfaltın söküldüğü, çamur ve taş parçalarının yolu kapladığı öğrenildi. Yaşanan olumsuzluklar nedeniyle grup yolunda ulaşımda aksamalar meydana geldi. Kaplanhanı Yaylası'nda da aşırı yağış sonucu evlerde su baskınları yaşandı.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen belediye ekipleri, iş makineleriyle çamur ve taşları temizleyerek yolu yeniden ulaşıma açtı. Oba Alacami Mahallesi'nde de aşırı yağış nedeniyle yollarda yoğun çamur oluştu. Bazı araçların çamura saplandığı, sürücülerin zor anlar yaşadığı öğrenildi.

Manşetler

126 vatandaşı 10 milyon TL dolandıran şüpheliler yakalandı
Sağanak yağış Alanya’yı vurdu, bazı cadde ve sokaklar göle döndü
SANİYE CARAN CHP'DEN İSTİFA ETTİ
28 kişinin hayatını kaybettiği Filo Jet faciasında ailelerden suç duyurusu
Gazipaşa’da kazada ağır yaralanan sürücü 3 günlük yaşam mücadelesini kaybetti
Hatay’da şiddetli yağış yolları göle çevirdi
Yaralı gence yağmur altında şemsiyeli destek
Otomobilin çarptığı kamyonet takla attı
Antalya’da golf arabası devrildi: 4 Alman yaralandı
Isparta’da apartman dairesinde yangın