Alanya’da toz taşınımı ve sağanak yağış denizin rengini değiştirdi

Alanya'da öğle saatlerinden itibaren etkili olan toz taşınımı, sağanak yağışla birlikte ilçe genelinde hayatı olumsuz etkiledi.

Alanya'da öğle saatlerinden itibaren etkili olan toz taşınımı, sağanak yağışla birlikte ilçe genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Yağışın ardından bazı mahallelerde çamur yağarken, derelerden denize taşınan sular sahil kesiminde denizin rengini kahverengiye çevirdi.

Öğle saatlerinde Alanya semalarını kaplayan toz bulutu, kısa süre sonra yerini sağanak yağışa bıraktı. Bazı yerleşim yeri yüksek mahallerde toz bulutunun ardından çamur yağdı. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan yağışlar sonrası derelerden gelen çamurlu sular denize ulaştı. Bu durum sahil şeridinde ilginç görüntülere neden olurken, denizin bir kısmının mavi, bir kısmının ise kahverengi renge büründüğü görüldü.

Toz bulutunun görevli arkadaşlar tarafından araştırılması gerektiğini belirten Tunahan Kenan "Toz bulutunun güneyimizdeki çöl fırtınaları üzerinden kayıp geldiğini düşünüyoruz. Bunun neticesine bakmak lazım. Bu olayla ilgili görevli arkadaşların net bir araştırma yapıp toplumun bilgilendirilmesini istiyorum" dedi.

Toz bulutu ilerleyen saatlerde Alanya semalarını terk ederken, yağışların ardından bölgede hava şartları normale döndü.

Manşetler

Eski eşini sokak ortasında darbeden şahıs gözaltına alındı
Konteynerde çıkan yangın söndürüldü
Kahramanmaraş depreminin yeni görüntüleri ortaya çıktı
Sobadan zehirlenen baba ve kızı öldü, 2 kişi hastanede tedaviye alındı
Üzerine kaya düşen işçi öldü
Isparta’da av koruma denetimlerinde 3 avcıya idari işlem
Mersin’de sigara kaçakçılarına operasyon: 4 tutuklama
Mersin’de selin vurduğu kırsal mahallelerde yaralar sarılıyor
Savrulan tır dorsesi faciaya sebep oluyordu
Antalya’da 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada acı Adli Tıp Kurumu önüne taşındı