Alanya’da yavru caretta carettalar mavi sularla buluşmaya devam ediyor

Antalya'nın Alanya ilçesindeki, sahilde yuvadan çıkan yavru caretta carettalar mavi sularla buluşarak özgürlüğe kulaç attı.

Antalya'nın Alanya ilçesindeki, sahilde yuvadan çıkan yavru caretta carettalar mavi sularla buluşarak özgürlüğe kulaç attı.

Antalya'daki en önemli yuvalama alanlarının olduğu Alanya'nın Yeşilöz ve Uğrak sahillerinde Mayıs ayında başlayan yumurtlama döneminin ardından yuvalarından caretta caretta türü deniz kaplumbağalarının yavruları, denizle buluşmaya devam ediyor. Onlarca yavrunun yumurtadan çıkıp denize ulaştığı sırada, bölgede oturan gönüllü çevreci Güldane Şahin, denize ulaşana kadar caretta carettalara yardımcı oldu. Yavrularının denize yolculuğu ise cep telefonu kamerasına yansıdı.

"Yuvalardan çıkan yavrular denizle buluşmaya devam ediyor"

Yıllardır caretta caretta yumurtlama alanlarını gönüllü koruduğunu belirten Güldane Şahin, "Bu yıl çok caretta caretta yuvalarımız var ve bu yuvalardan çıkan yavrular denizle buluşmaya devam ediyor. Eylül ayı sonuna doğru yavruların hemen hemen tamamı denize buluşmuş olacak. İnşallah seneye caretta caretta sezonunda profesyonelce bütün yuvalarımızı ve yavrularımızı koruyabiliriz" dedi.

Manşetler

Samandağ’da bahçe yangını kontrol altına alındı
Hassa’da ev yangını büyümeden kontrol altına alındı
Arsuz’da güneş enerjisi sistemlerinin akülerinde yangın çıktı
Samandağ’da araçta kilitli kalan çocuk kurtarıldı
Kahramanmaraş’ta kına gecesinde silahlı ve bıçaklı kavga: 4 yaralı
Emniyet şeridindeki tıra başka bir tır çarptı: 2 yaralı
Apartman dairesinin iki odasını kenevir serasına çevirdi
Vize dolandırıcılığı operasyonunda şüpheliler ve yakınları gazetecilere tepki gösterdi
Kumluca’da suç örgütüne yönelik operasyonda 4 şüpheli tutuklandı
Temizlik işçisi görev yaptığı çöp kamyonunun altında kalarak hayatını kaybetti