Alkollü şekilde ambulans kullandığı iddiasına mahkemeden iptal kararı

Burdur'da ambulans sürücüsü olarak görev yapan kadının alkollü bir şekilde ambulans kullandığına ilişkin görülen davada karar çıktı.

Burdur'da ambulans sürücüsü olarak görev yapan kadının alkollü bir şekilde ambulans kullandığına ilişkin görülen davada karar çıktı. Mahkeme tarafından verilen kararda polis ekipleri tarafından yapılan ölçümün hatalı olduğu kabul edilirken ambulans sürücüsü kadının ehliyeti geri iddia edilmesine karar verildi.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz aylarda Burdur'da trafik ekipleri tarafından bir ambulans durduruldu. Yapılan alkol kontrolünde ambulans sürücüsü S.K.'nin 0.47 promil alkollü olduğu tespit edilirken sürücünün ehliyetine el konuldu ve idari para cezası uygulandı. Daha sonrasında ise Burdur Devlet Hastanesinde yapılan alkol kontrolünde ise ambulans sürücüsü kadının 0 promil alkollü olduğu anlaşıldı. Ambulans sürücüsü S.K.'nin itirazı üzerine Isparta 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından dava açıldı. Yapılan teknik ve tıbbi açıdan incelemede saat 12.01'de yapılan ilk ölçümde ambulans sürücüsünün 0.47 promil çıktığı iddia edilirken 144 dakika sonra, saat 14.25'te hastanede yapılan resmi ölçümde sonuç 0 (sıfır) promil olarak kayıtlara geçti. Mahkeme, bilimsel hesaplama yaparak; alkolün vücuttan atılma hızına göre (saatte 0.15 promil) ilk ölçümün doğru olması halinde, ikinci ölçümde mutlaka alkol çıkması gerektiğini, ancak sonucun "sıfır" çıkmasının ilk ölçümün yanlış ve hatalı olduğuna karar verdi. Mahkeme heyeti tarafından ayrıca yapılan inceleme doğrultusunda ambulans sürücüsü kadının ehliyeti geri iddia edilmesine ve cezai işlemlerin iptal edilmesine karar verdi.

Manşetler

Konteyner alevlere teslim oldu
Osmaniye’de 50 milyonluk dolandırıcılık operasyonunda 4 tutuklama
Isparta’daki feci kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu
15 yaşındaki Fatma İrem’den haber alınamıyor
Alkollü sürücünün kullandığı araç önündeki araca arkadan çarptı: 3 yaralı
Kahramanmaraş’ta arkadaş kavgası kanlı bitti: 1 yaralı
Adana’da otomobil tıra çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
Isparta Valiliğinden kaza açıklaması: 4 ölü, 26 yaralı
Bahçede çıkan yangın yedek parça deposuna sıçradı
Isparta’da tur minibüsü şarampole yuvarlandı: 4 ölü, 16 yaralı