ALKÜ’de gerçeği aratmayan tatbikat

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencilerinin düzenlediği triyaj etkinliği ve deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencilerinin düzenlediği triyaj etkinliği ve deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri motosiklet ile tur otobüsünün çarpışması senaryolu triyaj tatbikatı gerçekleştirdi. Öğretim Görevlisi Mustafa Enes Sarık'ın yönetiminde Sağlık MYO bahçesinde gerçekleştirilen tatbikatta, hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde hastaların, kazazedelerin ve yaralılarının durumlarının ciddiyetine göre kategorilendirilmesi anlamına gelen triyajın önemine vurgu yapıldı. Tatbikatta ayrıca paramediklerin görev esnasında karşılaştıkları zorluklara, stresli çalışma ortamlarına değinildi. Öğretim Görevlisi Sarık, etkinlik ile sağlık hizmetleri eğitimlerinde kaliteyi arttırmayı, öğrencilere öngörü kazandırmayı ve deneyimleri arttırmayı amaçladıklarını söyledi.

"Deprem tatbikatı"

Etkinlik çerçevesinde ikinci olarak, ALTSO Turizm MYO ile Sağlık Hizmetleri MYO'da öğrencilere yönelik afet ve acil durum tahliye tatbikatı yapıldı. Tatbikata Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya İtfaiye Gruplar Amirliği, öğrenciler, akademik ve idari personelden oluşan 200 kişi katılım gösterdi. Tatbikatta senaryo gereği 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sınıflarda ders yapıldığı sırada gerçekleşen hayali depremin ardından öğrenciler güvenli alana tahliye edildi. Yapılan tatbikatla deprem ve yangın gibi afet ve acil durumlar karşısında yapılması gereken doğru davranışlar, yangın söndürme eğitimi ile güvenli tahliye konularına vurgu yapıldı.

Manşetler

Alkollü sürücünün kullandığı minibüs iş yerine daldı: 2 yaralı
Osmaniye’de seyir halindeki tanker alevlere teslim oldu
Mersin’de konaklama tesisleri denetlendi: 2 işletmeye 92 bin lira ceza
Erzin’de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Polis memuru eşini ayaklarından vurdu
Yüksek promil gözlüğünü takan vatandaşlar topa vuramadı, ortaya komik görüntüler çıktı
Evde ölü bulunan 16 yaşındaki çocuğun cenazesi teslim alındı
DNA testi işlemleri tamamlanan Kübra’nın cenazesi ailesi tarafından teslim alındı
Motosiklet kazasında yaralanan genç, 7 günlük yaşam savaşını kaybetti
Epilepsi hastası kızı dövdüğü öne sürülen anne: "Benim kızımı dövdüler ben konuşmaya gittim kavga çıktı"