Altınova’da fırınlar denetlendi

Yalova Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği Ekipleri, ilçe merkezinde faaliyet gösteren ekmek fırınlarında denetim yaptı.

Yalova Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği Ekipleri, ilçe merkezinde faaliyet gösteren ekmek fırınlarında denetim yaptı.

Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği Ekipleri, unlu mamul üretimi yapan imalathanelere yönelik denetimler gerçekleştirerek hijyen ve gramaj kontrolü yaptı. Unlu mamullerin üretim şartlarının sağlık standartlarına uygun olması konusunda denetimler gerçekleştirdiklerini ifade eden Altınova Belediyesi Zabıta Amiri İlker Gülbahar, en temel tüketim ihtiyacı olan unlu mamullerin hijyenik şartlarda üretilip halka ulaştırılması konusunda işletmelerin azami hassasiyet göstermesi gerektiğini hatırlattı.

Zabıta Amiri İlker Gülbahar, "Zabıta yönetmeliği çevre ve sağlıkla ilgili görevlerinin 9. maddesi gereğince ilgili kuruluşlar ile işbirliği halinde fırınların ve ekmek fabrikalarının ve diğer gıda üretim yerlerinin sağlık şartlarına uygunluğunun denetiminde ilgili kuruluşların talebi halinde nezaret etmek, ekmek ve pide gramajını, fiyat tarifelerini kontrol etmek, gerekli kanuni işlemleri yapılmaktadır" diye konuştu.

Yapılan denetimlerde ekmek fabrikaları ve fırınlarda eksiklikleri tespit edilen işletmelere eksikliklerinin giderilmesi için süre tanıyan Zabıta Amirliği ekipleri, eksikliklerini gidermeyerek sağlık kurallarını ihlal eden işletmelere yasal işlemlerin uygulanacağı bildirdi.

Manşetler

Sulama kanalına düşen iki kardeş de hayatını kaybetti
Hiç tanımadığı adamı bıçakla yaraladı, polisi görünce ‘Game Over’ diyerek teslim oldu
Erzin’de otluk alanda çıkan yangında alevler traktöre sıçradı
Adana’da hırsızlık şüphelisi kadın yakalanınca sara nöbeti numarası yaptı
Osmaniye’de mısır tarlasında çıkan anız yangını söndürüldü
Kırıkhan’da samanlık yangını yaşandı
Antalya’da beton mikseri devrildi: 1 yaralı
Adana’da 17 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
Sosyal medya şovu uğruna trafiği birbirine katan motosikletliler kamerada
Zeytinlikte yükselen alevler korkuttu