Anadolu’nun bilinen ilk Roma köprüsüne sprey boyayla yazılama yapıldı

Adana'nın Yüreğir ilçesindeki Anadolu'nun ilk Roma köprüsü olarak bilinen Misis Köprüsüne sprey boya ile yazılama yapıldı.

Adana'nın Yüreğir ilçesindeki Anadolu'nun ilk Roma köprüsü olarak bilinen Misis Köprüsüne sprey boya ile yazılama yapıldı.

Misis Köprüsü, Ceyhan Nehri üzerinde, Adana'nın Yüreğir ilçesinde Yakapınar Mahallesinde bulunmakta. Anadolu'nun ilk Roma köprüsü olarak bilinen köprüye bazı şahıslar tarafından sprey boya ile yazılama yapılarak zarar verildiği görüldü. Düzgün kesme taşlarla inşa edilmiş, 132,80 metre uzunluğunda ve 6,45 metre genişliğindeki bu köprü Roma döneminde yapılmasına ve bir çok deprem görmesine rağmen ayakta kalırken, günümüzde yazılama yapılarak köprüye zarar verilmekte. Sivri kemerli dokuz gözü olan köprünün yapımını kimi araştırmacılar 3. yüzyılda hüküm süren Roma İmparatoru Valerianus dönemiyle ilişkilendirirken, bazıları da 4. yüzyılda hüküm süren II. Constantius dönemine atfederler. Günümüzde, köprünün tarihinin daha eskiye dayandığı, 1. yüzyılda İmparator Vespasianus döneminde inşa edilmiş olabileceği öne sürülmüştür.

Yöredeki yaygın inanca göre ölümsüzlük ilacını bulan Lokman Hekim'in bu ilacı yazdığı kağıt, Misis Köprüsü'nde elinden uçmuştur.

Manşetler

Adana’da iki evi kurşunlayan şüpheliler yakalandı
Makarna fabrikasında kazana düşen işçi hayatını kaybetti
Osmaniye’de cep telefonu bataryası ustanın elinde alev aldı
Burdur’da motosiklet kazası: 21 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 7 kilo 108 gram esrar ele geçirildi
Osmaniye’de hafif ticari araç tıra arkadan çarptı: 2 yaralı
Osmaniye’de park halindeki kamyon alev alev yandı
Manavgat’ta seyir halindeki otomobil yandı
Alanya’da seyir halindeki hafif ticari araç alev aldı
Alev alev yanan 3 katlı kafe restorant kullanılamaz hale geldi