Anamur’da adli yıl açılışı

Mersin'in Anamur ilçesinde 2025-2026 Adli Yılı düzenlenen törenle açıldı.

Mersin'in Anamur ilçesinde 2025-2026 Adli Yılı düzenlenen törenle açıldı.

Anamur Adliyesi Adli Yıl açılışı adliye sarayındaki Atatürk Anıtı önünde bugün yapılan törenle gerçekleştirildi. Törene Anamur Kaymakamı Kemal Duru, Cumhuriyet Başsavcısı Tanju Çatlı, ilçe protokolü, hakimler, savcılar, avukatlar, adliye personeli ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Tanju Çatlı, adaletin millet hayatındaki vazgeçilmez rolüne dikkat çekti. Başsavcı, Anamur Adliyesi'nin yeni binasının yapım sürecini, sağlanan fiziki imkânları ve baroya tahsis edilen ferah çalışma alanlarını paylaştı. Ayrıca, binanın resmi açılışının Adalet Bakanlığı tarafından uygun görülecek zamanda yapılacağını heyecanla beklediklerini ifade den Çatlı, bu açılışın ayrıca Anamur Ağır Ceza Mahkemesi'nin kuruluşundan sonraki ilk adli yıl açılışı olduğunu da vurguladı.

Başsavcı Çatlı, konuşmasının sonunda "Adalet, milletin varlığının teminatıdır, millet de adaletin en büyük dayanağıdır" diyerek sözlerini tamamladı.

Tören, katılımcıların toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Manşetler

Osmaniye’de otomobil hafif ticari araçla çarpıştı: 5 yaralı
Cankurtaran kadın, öğretmen amcası tarafından darp edildi
Mersin’de uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli yakalandı
Burdur’da jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Yargıtay’ın bozduğu davada polis memuru yeniden yargılandı, adli kontrol şartıyla tahliye edildi
Yanan araca bahçe hortumu ve yangın tüpü ile müdahale ettiler
Uzaklaştırma kararını duyan yaşlı adam evi yakmaya çalıştı, karısı 10’uncu kez şikayetçi oldu
Antalya’da üç ilçede kaçak tütün operasyonu: 785 kilogram tütün ele geçirildi
Eşinin açtığı boşanma davası sonrası villasını ve aracını ateşe veren mimar hayatını kaybetti
Antik kente yakın zeytinlik alanda yangında 1,25 dönüm zarar gördü