Antalya 2023’e hızlı giriş yaptı: İlk gün 10 bine yakın turist geldi

Hava yoluyla 2022'yi 13 milyon turistin üzerinde tamamlayan Antalya'ya, 2023'ün ilk gününde 64 uçakla 9 bin 27 turist geldi.

Hava yoluyla 2022'yi 13 milyon turistin üzerinde tamamlayan Antalya'ya, 2023'ün ilk gününde 64 uçakla 9 bin 27 turist geldi. Kente geçen yıl en çok gelen Alman turistler, yerini ilk günde Rus turistlere bıraktı.

2022 yılını 13 milyon 74 bin 142 turistle kapatan Antalya, yeni yıla da hızlı giriş yaptı. Fraport TAV Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne 1 Ocak 2023 tarihinde 62 uçakla 8 bin 759 misafir iniş gerçekleştirirken, Gazipaşa-Alanya Havalimanı da 2 uçakla 268 yolcu geldi.

Yılın ilk gününde Ruslar zirvede

Geçtiğimiz yıl 3 milyon 363 bin 857 turist ile birinci sırada yer alan Alman turistler, yılın ilk gününde zirveyi Rus turistlere bıraktı. Antalya Havalimanı verilerine göre; 1 Ocak'ta kente 2 bin 843 Rus turist gelirken, 2 bin 726 turistle Almanya ikinci sırada yer aldı. İlk iki sırayı 760 turistle İsrail, 475 ile İngiltere ve 473'le de İsviçre takip etti.

Manşetler

Isparta’da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı
Isparta’da hapis cezasıyla aranan 2 şahıs yakalandı
Kontrolden çıkan otomobil göl kenarına uçtu: 1 yaralı
İş dönüşü yaşanan ve 7 kişinin hayatını kaybettiği feci kaza sonrası yol trafiğe açıldı
Banka şubesinde satırla gasp girişimi: Maskeli şüpheli kısa sürede yakalandı
Mersin’de misket büyüklüğünde dolu etkili oldu: Orman ve bahçeler beyaza büründü
Antalya-Isparta karayolunda işçileri taşıyan minibüs ile beton mikseri çarpıştı: 7 ölü, 7 yaralı
Tarihi çarşıda motosiklet kazası: Yayaya çarpıp kaçtı
Isparta-Antalya karayolunda feci kaza: 7 ölü
Tarsus’ta narkotik operasyonu: 95 şüpheli deşifre edildi, 40 tutuklama