Antalya Büyükşehir Belediyesi ÇEVREFEST’e katıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çevre konularındaki projelerini, Ankara'da düzenlenen ÇEVREFEST etkinliklerinde paylaşıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çevre konularındaki projelerini, Ankara'da düzenlenen ÇEVREFEST etkinliklerinde paylaşıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Çevre Haftası kapsamında "Herkesin Bir Dünyası Var" teması ile düzenlenen "ÇEVREFEST" etkinliklerine katılan Antalya Büyükşehir Belediyesi çalışmalarıyla ilgi odağı oldu. Çocuk, genç, yetişkin her yaştan katılımcının ilgisini çekecek projelerin yer aldığı Antalya Büyükşehir Belediyesi standına ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor.

Çevre dostu çalışmalar tanıtılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı AR-GE Şube Müdürü Dr. Deniz İlaslan Çürek, fuarda Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını tanıtma fırsatı buldukları için mutlu olduklarını söyledi. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı Sıfır Atık ve Çevre Eğitim Şube Müdürü Fulya Koral da standın yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin standında Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan çevre dostu çiftçi kart, denizlerin korunması ve temiz kalması için hayata geçirilen Elektronik Gemi Denetleme Sistemi (EGDS), Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezinin çalışmaları, çevreyi korumaya yönelik tarımsal destek projeleri tanıtılıyor. Stantta ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Nisan 2019'dan bu yana aldığı çevre ödülleri de ziyaretçiler ile paylaşılıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi ÇEVREFEST'te daha yeşil bir gelecek için ziyaretçilere zeytin fidanı ve tıbbi aromatik bitki fideleri dağıtıyor. Çocuklara çevre koruma bilincini aşılama amacı taşıyan sanal gerçeklik oyunu da özellikle çocuklar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Manşetler

Otomobil ile çarpışan motosikletli acı içinde yerde kaldı
Serik’te midibüs ile çarpışan motosikletli yaralandı
Antalya’da intihar teşebbüsü gibi kaza güvenlik kamerasında
Isparta’da 17 yıl 5 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Antalya’da 15 yıllık cinayetin sırrı DNA eşleşmesi ile çözüldü
Adana’da iş hanını 27 yıldır su basıyor
Tarihi baskın: Atık tesisi değil sigara fabrikası, 170 milyon TL’lik ürün ele geçirildi
3 kadının telefonunu yankesicilik yöntemiyle çaldı, ifadesi şaşkına çevirdi: "Dayanamayıp çalıyorum"
Aracında 825 kilo bonzai yapılacak ham madde yakalattı: "Bana ait değil"
Mide bulandıran tencerenin bulunduğu yemekhane mutfağında üzerinde sinekler uçuşan çürümüş patatesler zabıta ekiplerini hayrete