Antalya Büyükşehir Belediyesi kreş sayısını artırıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakımevlerine yenilerini ekliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakımevlerine yenilerini ekliyor. Kepez'de Güneş Mahallesi ile Kepez Santral Mahallesi 100. Yıl Kreşlerinin yapım çalışmaları devam ediyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Büyükşehir kreşlerine Kepez'de iki kreş daha ekliyor. Kepezaltı Santral ve Güneş mahallelerine açılacak yeni kreşler ile Büyükşehir Belediyesi'nin kreş sayısı merkezde 7'ye, toplamda ise 19'a çıkacak. Yeni Kepez Santral Mahallesi 100. Yıl Kreşi 5, Güneş Kreşi ise 3 sınıflı olacak. 36-72 ay yaş aralığındaki çocuklara eğitim verecek kreşlerde yemekhane, etkinlik ve özel oyun odaları yer alacak. 2025-2026 eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye başlayacak kreşlerde, çocukların güvenliği ve sağlığı için tüm hazırlıklar titizlikle sürdürülüyor. Sınıf düzenlemeleri, izolasyonlar, duvar boyamaları, güvenlik kamera sistemleri, eşyalar ve oyun alanları hazırlanıyor.

"İlgi ve talep yoğun"

Kreşlerdeki devam eden çalışmalar ve son hazırlıklarla ilgili bilgi veren Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Çocuk ve Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Oğuz Dağlı, "Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakımevlerimizin sayısını artırmaya devam ediyoruz. Antalya'da halkımızın önemli bir ihtiyacını gideren kreşlerimize vatandaşlarımızın ilgi ve talepleri oldukça yoğun. Büyükşehir Belediyemize duyulan bu güvene karşılık, eğitim ve hizmet anlamında en iyi standartları sunmaya çalışıyoruz" dedi.

Ön kayıtlar 17-25 Temmuz'da

Antalya Büyükşehir Belediyesi kreşlerine iki yeni kreş daha ekleyeceklerini söyleyen Dağlı, "Kepez ilçemizde yeni eğitim-öğretim sezonunda açmayı planladığımız Kepez Santral 100. Yıl ve Güneş Kreşlerimizde hazırlık çalışmaları devam ediyor. Her iki kreşimizde de çocuklarımızı en iyi şartlarda ağırlamak için tüm hazırlıklarımızı titizlikle ve her ayrıntıyı düşünerek sürdürüyoruz. 2025 yılında 121 sınıf sayısıyla yaklaşık 2 bin 500 çocuğumuza eğitim verdik. Yeni kreşlerimizin hizmete girmesiyle yeni eğitim-öğretim sezonunda bu sayının 3 binli rakamlara ulaşmasını hedefliyoruz. Vatandaşlarımız yeni dönem için ön kayıt başvurularını 17-25 Temmuz tarihleri arasında Antalya Büyükşehir Belediyemizin internet adresi www.antalya.bel.tr adresinden online yapabilirler" diye konuştu.

Manşetler

Antalya’da tır devrildi: Durakta bekleyen 2 kişi hayatını kaybetti
17 yıl 5 ay hapis cezası ile aranan şahıs Isparta’da yakalandı
Ağabeyine çarptıktan sonra aracıyla çukura uçan sürücü tutuklandı
Motosikletin çarptığı yaya ağır yaralandı
Adana’da atık yüklü tır devrildi: Sürücü yaralandı
Mersin’deki traktörlerin çarpıştığı kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi
Böcek korkusuyla balkon duvarının üzerine çıkan kadın, ölümle burun buruna geldi
Adana’da yolcu otobüsü alt geçit duvarına çarptı: 11 yaralı
Dehşet anları kameraya yansımıştı: Araçla çarptığı kişi ağabeyi çıktı
Adana’da "Huzur ve Güven" uygulaması: 64 aranan şahıs yakalandı, 191 araca 1 milyon 139 bin TL ceza