Antalya esnafı ilk elden bilgilendirme

Muratpaşa Belediyesi, her türlü satın alma iş ve işlemlerinde Antalyalı esnafın da katılmasını sağlayacak çalışmaya Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’yle (AESOB) imza atıyor.

Artık, belediyenin internet sitesinden ilan ettiği ve online gerçekleştirdiği satın almalar hakkında birlik üyeleri ilk elden bilgilendirilecek.

Muratpaşa Belediyesi, AESOB’un belediyeler başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı satın almalara Antalya esnafının katılmasının sağlanmasına yönelik talebine ilişkin çalışmalarını tamamladı. Bu kapsamda belediyenin satın alma iş ve işlemlerini gerçekleştiren Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün kurumun internet sitesinden yayınlanan ve internet üzerinden online teklif verebilme yöntemiyle gerçekleştirilen satın almalara Antalya esnafının katılımının sağlanması için AESOB’la işbirliği gerçekleştirecek.

ONLİNE TEKLİF İÇİN KAYIT

Bu kapsamında belediye satın almalarına ilişkin bilgilendirme birlik üyesi firmalara ilk elden gerçekleştirilecek. Yapılan görüşmelerin ardından konuyla ilgili yazı AESOB’a ulaştırılırken İlgili yazıda belediye satın almalarına ilişkin linklerin firmalarla duyurulması talep edildi. Ayrıca, birlik üyesi işyerlerinin Muratpaşa Belediyesi’ne kayıt yaptırarak online satın almalara girmesinin sağlanması gerektiği de yazıda belirtildi. AESOB da, üyelerine bilgilendirme ve duyurularının düzenli yapılmasını sağlayacak.

İHALELER İNTERNETTE

Muratpaşa Belediyesi, ihalelerini Elektronik Kamu Alımları Platformu’nun https://ekap.kik.gov.tr ve www.muratpasa-bld.gov.tr alan adlı resmi internet sitesinden ilan ederken firmaların teklif verebileceği satın almalar ise https://ebelediye.muratpasa.bel.tr/ üzerinden duyurusu gerçekleştiriliyor. Murathpaşa Belediyesi’nin bu çerçevede düzenleyeceği ihalelerden biri 5 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilecek. Muratpaşa Belediyesi’nin bir yıl süreyle sürücüsüz 20 adet araç kiralanmasına ilişkin ihale, saat 10.00’da belediye hizmet binasında gerçekleştirilecek.

ESNAF BİLECEK

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa da dahil kamu kurum ve kuruluşlarının tüm satın alma süreçlerinin ‘Kamu İhale Mevzuatı’ doğrultusunda gerçekleştiğine dikkat çekti. Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Esnafımızın belediyemizin tüm satın almalarından haberdar olması için her iletişim kanalını kullanıyorduk. Bu iletişim kanallarına bir yenisini daha ekledik. Yaptığımız çalışma sonunda, Antalya esnafının rekabet ortamı içinde, satın alma süreçlerinde daha çok yer almalarını sağlamayı amaçlıyoruz.”

Bunun aynı zamanda Muratpaşa Belediyesi’nin hali hazırda son derece şeffaf bir şekilde devam eden satın alma ve ihale işlemlerinin Antalya esnafı tarafından daha aktif, takibi ve kontrolünü sağlayacağını belirten Başkan Uysal, “Türkiye’nin birçok belediyesinden farklı bir bütçe uygulamamız var. Elektronik açık eksiltme yöntemiyle ihale yapan ve 45 günde esnafa parasını ödeyen bir belediyeyiz. Bu sayededir ki, ekonomik kriz koşullarında dahi hizmetlerimiz artarak devam edebiliyor” diye konuştu.

Manşetler

Antalya’da 1 ay önce taşındıkları daire yangında küle döndü
Osmaniye’de tankerin lastiklerinden çıkan yangın zeytin bahçesine sıçradı
Antalya’da 3 katlı binanın zemin katında çıkan yangın korkuttu
Burdur’da minibüs tarlaya uçtu: 8 yaralı
Alevlere teslim olan traktörde yaşanan patlama kameraya yansıdı
Kayıp olarak aranan 15 yaşındaki Fatma’dan iyi haber
Kayalıklardan düşen işçi yaralandı
Kızını YKS’ye götürmek için yola çıktı, feci kazada hayatını kaybetti
Mersin sahilinde EDS dönemi: 3 bin sürücüye ceza
Adana’da köprüden düşen kadın itfaiye ekiplerince kurtarıldı