Antalya-Konya kara yolunda kar etkisini artırdı

Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir kara yolunda sabah 08.00 sıralarında başlayan kar yağışı etkili oluyor.

Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir kara yolunda sabah 08.00 sıralarında başlayan kar yağışı etkili oluyor. Yoğun kar yağışı tipi ve buzlanma nedeniyle saat 15.30 itibarıyla Akseki ve Seydişehir yönü tır ve çekicilerin geçişine kapatıldı.

Kar yağışının Akseki'nin Yarpuz Mahallesi'nden başlayarak Konya'nın Seydişehir ilçesine kadar devam ettiği ve bölgede kar yağışı, tipinin etkisini artırdığı bildirildi. Akseki-Seydişehir kara yolunda bin 825 metre rakımlı Alacabel'de ise buzlanma, fırtına ve tipinin etkili olduğu ve zaman zaman görüş mesafesinin düştüğü bildirildi. Hava sıcaklığının da eksi on dereceye kadar düştüğü bölgede, buzlanma ve tipi nedeni ile güvenlik açısından Akseki-Seydişehir tır ve çekicilere kapatıldı. Akseki ve Seydişehir Bölge trafik ekipleri tarafından uzun araçlar dinlenme tesislerine yönlendiriliyor.

Karayolları Alacabel ekipleri buzlanma ve tipi olan bölgede çok sayıda iş makineleri ile aralıksız olarak tuzlama ve kar kürüme çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede kar kalınlığının yer yer 15-20 santime kadar yükseldiği bildirildi.

Manşetler

Yolcu minibüsü ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: O anlar kamerada
Antalya’da alev alev yanan tek katlı ev küle döndü
Kozan’da kamyonun çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti
Küçükbaş hayvan hırsızlığı yapan 3 şüpheli tutuklandı
Parkta oğlunu 37 bıçak darbesiyle öldüren babaya ağırlaştırılmış müebbet talebi
Faal olmayan Su Temin Projesi Tesisine girip 6 milyon liralık malzeme çaldılar
Anamur’da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Antalya’da "istihbaratçı" yalanıyla 3,5 milyonluk vurgun yaptılar
Adana’da trafik kazası: 1’i ağır 7 tarım işçisi yaralandı
Kumluca’da hortum seraları parçaladı