Antalya lale açtı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin dört bir yanını baharın müjdecisi olan lale ve rengarenk çiçeklerle süsledi. Orta refüj ve kavşaklarda açan 161 bin lale ve sümbül kentte renk cümbüşü oluşturuyor.

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, 161 bin lale, sümbül ve çiğdem soğanını Aralık ayında toprakla buluşturmuştu. 2 ay toprak altında kalan laleler, baharın gelmesi ve havaların da ısınmasıyla birlikte çiçek açtı. Baharın müjdecisi laleler renk cümbüşü içinde kentte görsel şölen yaşatıyor.

RENGARENK GÖRÜNTÜ

Lale, sümbül ve çiğdem çiçekleri park, cadde, kavşak ve refüjleri rengarenk yaptı. Mevsim çiçeklerinin, ortaya koyduğu görsellik vatandaşların da ilgi odağı haline geldi. Cam Piramit, Antalyaspor Kavşağı, Cumhuriyet Meydanı, Burhanettin Onat Bulvarı, Mevlana Kavşağı ve Işıklar Caddesi başta olmak üzere park ve orta refüjler muhteşem bir güzelliğe kavuştu.

3.5 MİLYON ÇİÇEK TOPRAK BULUŞTU

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı baharla birlikte menekşe, bellis, aslanağazı, lahana ve lale ağırlıklı 3 milyon 500 bin adet çiçeği daha toprakla buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi’ne ait sera ve fidanlıklarda yetiştirilen rengarenk çiçekler, estetik peyzaj projeleriyle görsel bir güzellik sunuyor. Haber Merkezi

Manşetler

Antalya’da muhalif görüşlü gruplar arasında tartışma
Tekneyle açıldığı Akdeniz’de kaybolmuştu, 12 gün sonra Kıbrıs’ta cansız bedeni bulundu
Yaklaşık 9 metre yükseklikten su kanalına düşen şahıs hayatını kaybetti
Osmaniye’de otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 3 ölü, 2 yaralı
Adana’da motosiklet kazası: 1 ölü
Şarkikaraağaç’ta çıkan yangında iki katlı evin bir bölümü yanarak küle döndü
Porsche otomobil önce bir araca sonra alt geçit duvarına çarptı: 1 yaralı
Belen’de otomobil yangını
Kırıkhan’da evin çatı katı alevlere teslim oldu
Dağlık alanda kaybolan 12 yaşındaki çocuk akıllı saati sayesinde annesine ulaşıp kurtarıldı