ANTALYA OSB, 2 AY YÖNETİM AİDATI VE DÜKKAN KİRASI ALMAYACAK

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar ve Yönetim Kurulu, ekonomik açıdan zor günler geçiren sanayicisine destek olmak için, Nisan ve Mayıs aylarına ait Yönetim Aidatı ödemeleri ile Bölge çarşısı ve kademe dükkanlarında faaliyet gösterenlerin ödemesini iptal etti.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, koronavirüs pandemisi nedeniyle ekonomik açıdan zor günler geçiren Bölge sanayicisine destek olmak için, Nisan ve Mayıs aylarına ait Yönetim Aidatı ödemelerini iptal etti. Ayrıca Bölge çarşısı ve kademe dükkanlarında faaliyet gösteren 27 esnaftan, Nisan ve Mayıs ayı için kira alınmaması kararlaştırıldı. Desteğin, Bölge sanayicisine yaklaşık 1 milyon 100 bin TL’lik tasarruf sağlayacağını belirten Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, firmaların bu zor zamanları en az hasarla atlatması için eldeki tüm imkanların seferber edileceğini söyledi.

GÜN, BİRBİRİMİZE DESTEK OLMA GÜNÜ

Gelişmelere göre alınan önlem ve sağlanacak desteklerin imkanlar dahilinde revize edileceğini aktaran Başkan Bahar, “Bu zor zamanların ekonomik açıdan kolay kapanmayacak yaralar açacağı herkesin malumudur. Ancak her ne olursa olsun ümitsizliğe kapılma gibi bir lüksümüz bulunmamaktadır. İmkanlar dahilinde herkesin birbirine destek olması gerektiği, safları sıklaştırmamız gereken bir süreçten geçiyoruz. Bölge Yönetim Kurulu bu düşünceden hareketle, katılımcılarına sunduğu kaliteli ve kesintisiz hizmet arzında aksamalara neden olmayacak şekilde, bazı gelir kalemlerini iptal ederek Bölge sanayicilerinin giderlerini düşürmeyi amaçlamıştır” dedi.

ÖN KOŞUL VE ŞART YOK

Destekten, herhangi bir ön koşul ya da şart aranmaksızın tüm sanayicilerin ve esnafın yararlanabileceğini vurgulayan Bahar, “Firmalarımızın bu süreci en az hasarla atlatması, istihdamda her hangi bir kayıp yaşanmaması en büyük temennimizdir. Elimizdeki imkanlar dahilinde sanayicimize ve Bölge esnafımıza ilk asisti yaptık. Devletimiz de güçlü elini sanayicinin omzundan eksik etmez, gereken desteği sağlar ise hep birlikte bu zor zamanların üstesinden gelebiliriz” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

 

Manşetler

Alanya’da SUV araç ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Mersin’de 1,5 milyar lira değerinde 116 bin kaçak kol saati ele geçirildi
Şüphe üzerine koyduğu kameradan bebeğine şiddet çıktı
Kuş yuvasını parçalayan 4 çocuğa ev hapsi cezası
Köy kuşatıldı, katiller ile onlara yardım edenler yakalandı: 4 şüpheli adliyeye sevk edildi
Mersin’de 3 kişinin ölümüne neden olan sürücü tutuklandı
Alanya’da araçların lastiklerini kesen, tuvalete zarar verip, marketten yiyecek ve içecek alan 3 şüpheli yakalandı
Sağanak sonrası apartman bahçesindeki havuz çöktü, 7 katlı apartman tahliye edildi
Isparta’da tuvaletlere kamera yerleştirilen okulun müdürü görevden alındı
Payas’ta kamyonet alevlere teslim oldu