Antalya’da 4 milyon çiçek toprakla buluşuyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında da kentin silüetini renklendirmek için mevsimlik çiçek dikim çalışmalarını sürdürüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında da kentin silüetini renklendirmek için mevsimlik çiçek dikim çalışmalarını sürdürüyor.

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, belediyeye ait Hurma Bitki Üretim seralarında özenle yetiştirilen menekşe, aslanağzı, alisyum, süs lahanası, bellis, calendula, iri petunya ve Çin karanfili gibi kışlık çiçeklerden oluşan yaklaşık 4 milyon fidanı toprakla buluşturmaya başladı.

Kaleiçi, Antalyaspor Kavşağı ve Şarampol Caddesi başta olmak üzere şehrin merkez noktalarında yürütülen dikim çalışmalarıyla, kışın gri havası yerini renkli ve canlı bir şehir manzarasına bırakıyor. Refüjler, kavşaklar, parklar ve yeşil alanlar renk renk çiçeklerle donatılırken, kent estetiği ise yıl boyu sağlanmış olacak.

Çiçekler büyükşehir serasından

Kışlık çiçeklerin üretimi ise şehir estetiğini 12 aya yaymak ve maliyetleri azaltmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi'ne ait seralarda titizlikle gerçekleştiriliyor. Böylece kendi çiçeğini üreten, sürdürülebilir ve çevre dostu bir belediyecilik anlayışı güçlendirilirken, doğal kaynakların verimli kullanımı da destekleniyor.

Manşetler

Dalgıç polisin dakikalarca süren mücadelesi sonuç verdi: Kalbi duran 8 yaşındaki çocuk hayata döndü
Burdur’da abartı egzoz kullanılan 2 araç trafikten men edildi
Manavgat’ta rafting yapmaya giden 52 yerli turist gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu
Gazipaşa açıklarında kaçak sigara ürünleri ele geçirildi
Suç makinesi çaldığı altınları kuyumcuya satarken yakayı ele verdi
Gece kulübünden kovuldu, intikam için geldiği iş yerinde polis memurunu vurdu
Öncü eşliğinde ticari taksiyle göçmen kaçırırken polise yakalandılar
Mersin’de 6 dekar bahçe yangında zarar gördü
Tofaş alevlere teslim oldu
Defne’de korkutan konteyner yangını