Antalya’da çalılık alanda çıkan yangın kovanları küle çevirdi

Antalya'da yerleşim yerlerinin yanında bulunan çalılık alanda çıkan yangın korku dolu anlar yaşattı.

Antalya'da yerleşim yerlerinin yanında bulunan çalılık alanda çıkan yangın korku dolu anlar yaşattı. Yangında 20 adet arı kovanı kül olurken, alevler yanan arazinin yanında bulunan eve metreler kala kontrol altına alındı.

Kepez ilçesi Ayanoğlu Mahallesi Varsak mevkiinde bulunan çalılık alanda öğle saatlerinde birden fazla noktada yangın çıktı. Havanın rüzgarlı olmasının da etkisiyle kısa süre içinde yerleşim yerlerine ve seralara yaklaşan alevler çevredekilere panik yaşattı. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Çevredekiler de Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerine destek vermek için seferber oldu. Yaklaşık 20 dönümlük arazide yükselen alevler, arazi yanında bulunan ev ve seralara metreler kala kontrol altına alındı. Yangında 20 adet arı kovanı ise kül oldu.

"Evimizden koşup geldik"

Aynı noktada ikamet eden ve söndürme çalışmalarına destek veren vatandaşlardan Celil Arı, "Burada 15-20 dönümlük bir alan var. Arılar yandı, yazık oldu. Biz evdeydik koştuk geldik, söndürme çalışmalarına yardım ettik. Seralara alevler sıçramadı ama seraların önleri yandı. İtfaiye hemen geldi ve müdahale etti. Evler yanmaktan kurtarıldı. Yangının önüne geçildi" diye konuştu.

Aynı anda Antalya'nın farklı bir noktasında çıkan yangın ise güçlükle kontrol altına alındı.

Manşetler

Minibüsün çarptığı başıboş at "Haybulans" ile tedaviye alındı
Osmaniye’de minibüs başıboş ata çarptı
Kontrolden çıkan traktör şarampole devrildi: 1 yaralı
Diş tedavisi için gittiği hastanede hayatını kaybeden 8 yaşındaki kız son yolculuğuna uğurlandı
Antalya’da seyir halindeki otomobil alev topuna döndü
Elektrik direğinde akıma kapılan işçi yaralandı
SDÜ’den sınav sorusu sızdırılması iddialarına açıklama: "Adli ve idari süreç ayrı yürütülüyor"
Isparta’da 8 yaşındaki kız çocuğu, diş tedavisi gördüğü sırada hayatını kaybetti
Antalya-Konya yolunda devrilen tırın sürücüsü yaralandı
LPG tankına gizlenen 8 kilo 800 gram esrar ele geçirildi: 2 tutuklama