Antalya’da develer kıyasıya güreşti

Antalya'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen deve güreşleri renkli görüntülere sahne oldu.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen deve güreşleri renkli görüntülere sahne oldu. Bazı develeri rakiplerinden ayırmaya çalışan görevliler ise zor anlar yaşadı.

Kumluca Belediyesi'nin desteğiyle Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği'nce düzenlenen güreşlere Antalya, Aydın, Denizli, Muğla ve İzmir'den 132 deve katıldı. Bazı develeri rakiplerinden ayırmaya çalışan görevliler zor anlar yaşadı. Birincinin seçilmediği güreşler sonunda deve sahiplerine protokol üyeleri tarafından kupa ve hediyeler verildi.

Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Zafer Gemici, güreşlerin çok güzel bir şekilde yapıldığını, aralarında Türkiye'nin ünlü güreş develerinin de bulunduğu 132 devenin güreştiğini söyledi. Amaçlarının bir Yörük kültürü olan deve güreşlerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak olduğunu ifade eden Gemici, "Çok güzel bir havada yeni yapılan arenada güreşler yapıldı. Seyircinin ilgisi çok güzel" dedi.

Deve güreşlerini izlemeye gelen Mehmet Başar ise, "Bugün burada Yörük kültürünün bir parçası olan deve güreşleri yaşatılıyor. Düzenleyen ve güreşlere katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Manşetler

Yolcu minibüsü ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: O anlar kamerada
Antalya’da alev alev yanan tek katlı ev küle döndü
Kozan’da kamyonun çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti
Küçükbaş hayvan hırsızlığı yapan 3 şüpheli tutuklandı
Parkta oğlunu 37 bıçak darbesiyle öldüren babaya ağırlaştırılmış müebbet talebi
Faal olmayan Su Temin Projesi Tesisine girip 6 milyon liralık malzeme çaldılar
Anamur’da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Antalya’da "istihbaratçı" yalanıyla 3,5 milyonluk vurgun yaptılar
Adana’da trafik kazası: 1’i ağır 7 tarım işçisi yaralandı
Kumluca’da hortum seraları parçaladı