Antalya’da Kaliforniya biberi sezonu sona erdi

Örtü altı üretimin merkezi Antalya'da, Kaliforniya biberi sezonu sona erdi.

Örtü altı üretimin merkezi Antalya'da, Kaliforniya biberi sezonu sona erdi. Tamamen yurtdışına ihraç edilen Kaliforniya biberinin yüzde 95'i Aksu'da üretiliyor. Sezonda 7 bin 500 dekar alanda üretimi yapılan Kaliforniya biberinden 35 bin ton ürün elde edildi.

Seraları solarizasyon için dinlenmeye bırakan üreticiler, Ağustos ayında ilk fidelerini toprakla buluşturacaklar. Antalya'nın Aksu ilçesi Yurtpınar Mahallesi'nde üreticilik yapan Ömer Akcan, "Kaliforniya sezonunun sonuna geldik. Toplamda 250 dekar alanda Kaliforniya biberi üretiyoruz. Seralarımızı dinlendirmeye solarizasyon işlemine geçiriyoruz. Fidelerimizi söküyoruz" dedi.

En çok Avrupa'ya ihracat

Bu sene Avrupa ülkelerine çok fazla ihracat yapıldığını kaydeden Ömer Akcan, "Bu sene Rusya, Balkan ülkeleri, Avrupa ülkelerine Kaliforniya biberini sattık. Avrupa ülkesi çok aktif olmadığımız bir pazardı. Bu sene Rusya ile yaşadığımız sıkıntı zamanlarında Avrupa ülkelerine ihracatımızı gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

"Savaş olumsuz etkiledi"

Rusya-Ukrayna savaşının Kaliforniya biberi ihracatını olumsuz yönde etkilediğini belirten Akcan, "O dönem fiyatlar yarı yarıya düştü. 23 TL'den satılan ürün, savaşın çıkması ile birlikte anında 12 TL'ye düştü. 10 gün bu şeklide devam etti. Şu anda satışlarımızın sonuna geldik. 1 ton topluyorsak 500 kilogram ancak satış yapabiliyoruz. Bir sonraki dikim zamanı olan Temmuz ayı sonu itibariyle hazırlıklarımıza başlayacağız. Ağustos ayı itibariyle de fidelerimizi toprakla buluşturacağız" diye konuştu.

Manşetler

Mersin’in otoyolda iki tır yandı
Burdur’da 6 bin 600 kullanımlık bonzai ele geçirildi: 3 tutuklama
Serik’te motosiklet sepetinde 1 kiloya yakın uyuşturucu madde ele geçirildi
Şarkıcı Atilla Taş’ın kızı gözyaşları arasında toprağa verildi
Evinin uyuşturucu imalathanesine çeviren şüpheli gözaltına alındı
Mersin’de silah kaçakçılığı operasyonu: 1 tutuklama
Mersin’de uyuşturucu operasyonlarında 4 şüpheli tutuklandı
Kaçak parfüm, gözlük ve saat operasyonu
Adana’da inşaat firmasının ofisine silahlı saldırı: 11 kurşun isabet etti
Silahlı kavgada vurularak hayatını kaybeden polis memuru son yolculuğuna uğurlandı