Antalya’da otobüs ve taksilere sıkı denetim

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ve ilçelerde toplu ulaşım araçlarına yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ve ilçelerde toplu ulaşım araçlarına yönelik denetimlerini sürdürüyor. Artan yaz sıcaklarıyla birlikte özellikle klima kullanımı, teknik donanım, cam filmleri ve taksimetre uygulamaları titizlikle inceleniyor.

Turizm sezonunun en yoğun günlerinin yaşandığı Antalya'da Büyükşehir Belediyesi ulaşım birimi ekipleri, taksi ve halk otobüslerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Kent genelinde zabıta ekipleri ile Toplu Taşıma ve Denetleme Şube Müdürlüğü personeli, hem sivil hem de resmi uygulamalarla otobüsleri ve taksileri mercek altına alıyor. Duraklarda ve güzergâh boyunca yapılan denetimlerde otobüslerin klima ve teknik sistemleri kontrol edilirken, sivil görevliler de yolcu gibi araçlara binerek seyir halinde klimaların çalışıp çalışmadığını, cam filmi uygulamalarının mevzuata uygunluğunu kontrol ediyor. Taksilerde ise taksimetre açılıp açılmadığı, araçların fiziki durumu, temizlik ve evrak düzeni denetleniyor.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bugünlerde yapılan denetimlerde, kurallara uymayan sürücülere Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi ve ilgili mevzuat çerçevesinde idari para cezası uygulanıyor. Ekipler, taksimetre ve klima kontrollerinin yanı sıra sürücülerin kılık kıyafet ve genel davranışlarını da denetleyerek gerekli uyarılarda bulunuyor. Araçların bakım ve teknik durumları ise depolama birimleri üzerinden düzenli olarak takip ediliyor.

Manşetler

Demir iskeleden düşen inşaat işçisi yaralandı
Antalya’da 15 gün önce anjiyo olan şahıs evinde ölü olarak bulundu
Hatay’da 26 yıl ve 19 yıl hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı
Serik’te silahla ateş ederek kamu güvenliğini tehlikeye sokan 7 kişi tutuklandı
Serik’te 176 kilogram tarihi geçmiş sucuk ele geçirildi
Park halindeki otomobilin açılan kapısına çarpan motosikletli yaralandı
Dörtyol’da tırlardan mazot çalan şüpheli yakalandı
25 bin liralık motosiklete 220 bin lira ceza
Halde sıkı denetim: 16 kaçak göçmen sınır dışı edildi
Osmaniye’de 2 genç otomobilde ölü bulundu