Antalya’da Roma dönemine ait 613 sikke ele geçirildi

Antalya'nın Kepez ilçesinde 2 şahsın piyasaya sürmeye çalıştığı tespit edilen ve Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 613 adet sikke ele geçirildi.

Antalya'nın Kepez ilçesinde 2 şahsın piyasaya sürmeye çalıştığı tespit edilen ve Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 613 adet sikke ele geçirildi.

Hüsnü Karakaş Mahallesi'nde O.H. ve H.K. isimli şahısların ellerinde bulundurduğu tarihi eserleri piyasaya sürmeye çalıştığı yönünde İstihbarat Şube Müdürlüğünce Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan çalışmalarda operasyon yürütüldü. İstihbarat Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Kepez Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri ile birlikte müşterek yapılan operasyonda, Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 613 adet sikke ile birlikte 2 şüpheli yakalandı.

Yakalanan şahıslar hakkında 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet suçundan işlem yapıldığı bildirildi.

Manşetler

Erzin’de silahlı tehdit suçundan aranan hükümlü tutuklandı
Erzin’de 4 yıl 6 ay hapis cezasıyla aranan firari yakalandı
Erzin’de markette kaçak sigara ele geçirildi
Antalya’da derbi galibiyetini kutlayan bir taraftar bıçakla yaralandı
Hassa’da otomobil alevlere teslim oldu
Adana’da nehre düşen genç hayatını kaybetti
Belediye çalışanının bayrak hassasiyeti
Osmaniye’de köpeğe çarpan motosikletli ağır yaralandı
Kaza yapan motosikletli karşı yönden gelen minibüsün altında kaldı
Gazipaşa’da trafik kazası: 3 yaralı