Antalya’da toplanan binlerce Ukraynalı Putin’i kınadı

Antalya'da yaşayan binlerce Ukraynalı, Rusya'nın ülkelerine başlattığı saldırı nedeniyle pankartlar açıp Rus lider Vladimir Putin'i kınadı.

Antalya'da yaşayan binlerce Ukraynalı, Rusya'nın ülkelerine başlattığı saldırı nedeniyle pankartlar açıp Rus lider Vladimir Putin'i kınadı. Anneannesinin Ukrayna'da olduğunu ve onu çok merak ettiklerini belirten bir çocuk ise, "Lütfen Ukrayna'ya yardım edin. Orada insanlar zulüm görüyor" dedi.

Antalya'da yaşayan yerleşik Ukraynalılar, Rusya'nın ülkelerine başlattığı operasyona tepki gösterdi. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce yerleşik Ukraynalı, hazırladıkları pankartlarla seslerini duyurmaya çalıştı. Çocukların da ön saflarda yer aldığı basın açıklamasında gözyaşları sel oldu. Açıklamalar Rusya ve Türkçe yapılırken, basın açıklamasının sonunda eylemciler Ukrayna Milli Marşı'nı okudu.

"Sizden büyük destek alıyoruz"

Türkiye'den büyük destek aldıklarını belirten Sergiy Kayan, "Size ve devletinize çok teşekkür ederiz. Sizden büyük destek alıyoruz. Savaş çok büyük ve çok şeye ihtiyacımız var" diye konuştu.

"İnsanlar zulüm görüyor"

Anneannesinin Ukrayna'da olduğunu ve onu çok merak ettiklerini belirten bir çocuk ise, "Lütfen Ukrayna'ya yardım edin. Orada insanlar zulüm görüyor. Orada benim anneannem yaşıyor, lütfen yardım edin" şeklinde konuştu.

Manşetler

Otomobil sulama kanalına düştü: 1 ölü
Başkan Özyiğit’ten operasyon açıklaması: "Hukuka güvenimiz tam"
Metruk binada erkek cesedi bulundu
Selde hayatını kaybeden 2 kişinin bulunduğu aracın son görüntüleri ortaya çıktı
Mahsur kalan 2 keçi, 100 metrelik sarp araziden kurtarıldı
Manken Aslı Baş’ın ölümünde Yargıtay’ın kararı bozması sonrası yeni gelişme
At eti skandalına adı karışan firma yetkilileri, Mersin’deki yolsuzluk operasyonunda gözaltında
İskenderun’da kanala düşen otomobildeki 2 kişi yaralandı
Depremde 45 kişinin öldüğü Said Bey Sitesi davası ertelendi
Osmaniye’de yoğun yağış yolları çökertti, bazı güzergahlar ulaşıma kapandı