Antalya’da yangında hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu

Antalya'da bir dairede çıkan yangında hayatını kaybeden 2 kişinin, 63 yaşındaki Hülya Çetinkaya ile hemşire olduğu öğrenilen kızı 46 yaşındaki...

Antalya'da bir dairede çıkan yangında hayatını kaybeden 2 kişinin, 63 yaşındaki Hülya Çetinkaya ile hemşire olduğu öğrenilen kızı 46 yaşındaki Filiz Kaplan olduğu belirlendi. Öte yandan yangın olayında, elinde bidonla eve geldiği iddia edilen kişi, cinayet şüphesiyle gözaltına alındı.

Olay, dün 18.00 sıralarında Muratpaşa ilçesine bağlı Güvenlik Mahallesi 259 Sokak üzerindeki 7 katlı apartmanın 6'ncı katındaki dairede yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Hülya Çetinkaya'nın (63) yanına, o sırada işten dönen ve birlikte yaşadığı torunu O.A. (28) iddiaya göre elinde 5 litrelik bidonla geldi. Anneanne ve torun arasında tartışma çıkarken, bu sırada üst katta oturan O.A.'nın teyzesi Filiz Kaplan (46) KADES'e basarak polisten yardım istedi, ardından annesinin ile yeğeni O.A.'nın yanına geldi. Bu sefer O.A. ile Filiz Kaplan arasında da tartışma çıktı. Tartışma sırasında evde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Alevler bir anda evi sararken, o sırada yangını söndürmek için O.A.'nın annesi Yeliz Çetinkaya evden çıkarak yangın tüpü aramaya başladı.

Yangın sonrası 2 kişinin cansız bedeni bulundu

Alevlerin üst kata sıçradığı yangında, durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin ardından olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu yangın söndürülürken, evde kimliği tespit edilemeyen 2 kişinin cansız bedeni bulundu. Dumandan etkilenen O.A.'nın hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması ve savcı incelemesinin ardından cenazeler, kimlik tespiti ve kesin ölüm nedenleri belirlenmek üzere Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Kimlikleri belli oldu

Yangında ölen kişilerin ise bu sabah kimlikleri belli oldu. Hayatını kaybedenlerin Hülya Çetinkaya ile hemşire olduğu öğrenilen kızı Filiz Kaplan olduğu ortaya çıktı.

Kapıları üzerine kilitlemiş

Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın ardından cinayet büro ekipleri, dumandan etkilenip hastanede tedavi altına alınan O.A.'yı tedavisi sonrası cinayet şüphesiyle gözaltına aldı. O.A.'nın annesini dışarı çıkarıp, tartıştığı teyzesi ile anneannesinin üzerine kapıları kilitleyip yangın çıkardığı ileri sürüldü. O.A.'nın yapılan araştırmada da mala zarar verme ve hakaret suçlarından kaydı olduğu öğrenildi. Öte yandan, anne ve kızının cenazeleri otopsi işlemlerinin ardından memleketleri Afyon'un Dinar ilçesine gönderildi.

Manşetler

Fuhuş soruşturmasında 3. dalga: İş vaadi ve 17 yaş iddiası
Serik’te ‘SMA’ iddiasıyla para toplama girişimi jandarmaya takıldı
Yalvaç’ta trafikte kavga eden 2 kişi tutuklandı, 360 bin lira ceza uygulandı
Manavgat’ta insan ticareti operasyonu: 14 yabancı uyruklu mağdur kurtarıldı
Alanya’da havalandırma bacasına düşen kedi ekipler tarafından kurtarıldı
Gazipaşa’da 146 kök kenevir ve 1 kilo 150 gram esrar ele geçirildi
Manavgat’ta kaçak tütün operasyonu: 30 bin dolu makaron ele geçirildi
Ceyhan’da minibüs ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
Isparta’da otomobiller çarpıştı: 4 yaralı
Kendilerini ’mali istihbarat yetkilisi’ olarak tanıtıp 6 milyon TL’lik vurgun yaptılar: 1 tutuklama