Antalya’ya 29 yıl sonra gelen karla beyaza bürünen kent havadan görüntülendi

Turizm kenti Antalya'nın şehir merkezine 29 yıl sonra yağan kar havadan görüntülendi.

Turizm kenti Antalya'nın şehir merkezine 29 yıl sonra yağan kar havadan görüntülendi. Antalyalılar karın en çok yağdığı Kepez varyanta geldi.

Sıcak ve yaz turizmiyle özdeşleşen Antalya, kent merkezinde 29 yıl sonra kar sevinci yaşandı. Özellikle merkez ilçelerden Döşemealtı ve Kepez ilçelerinde etkili olan kar yağışı kısa sürede beyaz tabaka oluşturdu. Kent merkezine kar yağışı yaklaşık 20 dakika sürdü. Kepez ilçesinin özellikle varyant seyir terası bölgesi karlar altında kaldı. Çok sayıda kişi varyantta kar manzarası izlemek için geldi. Aileler ve çocuklar 29 yıl sonra gelen kar yağışının ardından kar topu oynadı, sık sık öz çekim yaptı.

Kepez üzerinden görünen kar manzarası drone ile de görüntülendi.

"Çok güzel oldu"

Ailesiyle varyanta gelen Beren Erdem, "Çok güzel bir his dışarda kar oynayabiliyoruz. Hep haberlerde görüyorduk her yere kar yağıyordu. Bizimde canımız çekiyordu. Şimdi istediğimiz kadar oynayabiliriz. Babam beni uyandırdı, çok heyecanlandım direk bahçeye indim. Burada baya bir kar var, çok sevindim" diye konuştu.

"Kar ayağımıza geldi"

Ali Erdem, "Çok duygulandık en son 1993 yılında yağmıştı, o zamandan sonra güzel bir hava oldu. Mutluyuz. Tamda tatile denk geldi Saklıkent'e gitmeyi düşünüyorduk. Kar bizim ayağımıza geldi" diye konuştu.

Manşetler

Kontrolden çıkan motosiklet tırın altına girdi, sürücü hayatını kaybetti
Adana’da köprüye NATO protestosu için pankart asan şahıs gözaltına alındı
Kozan Adliyesi önünde silahlı kavga: 2 yaralı
Seyir halindeki otomobil alev aldı, ilk müdahale orman işletme personelinden geldi
Oğlak otlatmaya çıktıktan sonra kaybolan kadın, volkanik arazide aranıyor
Mersin’deki tır kazasında can kaybı 2’ye yükseldi
İnşaat malzemelerinin bulunduğu baraka alevlere teslim oldu
Mersin’de minibüs ile vinç çarpıştı: 1 yaralı
Mersin’de tırlar kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
Yolcu minibüsünün yaya geçidinde çarptığı genç kız öldü