Artan sıcaklıklar dondurmalı tatlılara ilgiyi arttırdı

Adana'da etkisini artıran sıcaklar nedeniyle vatandaşlar, dondurmalı tatlılara yöneldi.

Adana'da etkisini artıran sıcaklar nedeniyle vatandaşlar, dondurmalı tatlılara yöneldi.

Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olan Adana'da 35 derecenin üzerinde seyreden sıcaklar günlük yaşamı zorlaştırırken, vatandaşlar özellikle dondurmalı tatlılara yoğun ilgi gösteriyor. Artan talep üzerine birçok işletme de menülerini yaz sezonuna özel serinleten tatlılarla zenginleştirmeye başladı. Tatlı işletmecisi Zeynep Geyik, müşterilerini serinletmek amacıyla menüye dondurmalı künefe, dondurmalı katmer ve çeşitli meyveli tatlı alternatifleri eklediklerini söyledi. Geyik, özellikle yaz aylarında hafif ve ferah tatlılara ilginin belirgin şekilde arttığını ifade etti.

Şerbetli tatlıların yerini serinleten lezzetler aldı

İHA muhabirine konuşan tatlıcı Zeynep Geyik, yaz aylarında ağır şerbetli tatlılar yerine dondurmalı ürünlerin daha fazla tercih edildiğini belirterek, "Adana sıcakları kendini iyice hissettirmeye başladı. İnsanlar doğal olarak daha serinletici tatlara yöneliyor. Biz de bu talebe karşılık menümüzde dondurma ağırlıklı ürünlerin sayısını artırdık. Künefeye, katmere ve farklı tatlı çeşitlerine dondurma ekleyerek yeni sunumlar hazırlıyoruz" dedi.

Müşterilerin özellikle dondurmalı ürünlere yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Geyik, "Yaz sıcağında ağır tatlılar yerine daha hafif alternatifler ön plana çıkıyor. Biz de hem göze hem damağa hitap eden, serinletici ürünler hazırlıyoruz. Menümüzdeki çeşitlilik arttıkça müşteriler seçim yapmakta bile zorlanıyor. Adana'nın sıcak iklimine uygun, ferahlatıcı tatlılar sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Dondurmalı tatlı yemeye gelen Suna Yılmaz isimli vatandaş, "Dondurmalı tatlı yemekten keyif alıyorum. Böyle sıcaklarda çok hafif oluyor ve herkese tavsiye ederim" şeklinde konuştu.

Manşetler

Antalya’da kayıp yaşlı adam jandarma ekiplerince bulundu
Ceyhan Nehri’nde kaybolan ikinci çocuğun da cansız bedeni bulundu
Antalya’da jandarma ekiplerinden safari araçlara yönelik denetim
Antalya’da baraka yangında küle döndü, alevler villa ve lojmanlara sıçramadan söndürüldü
Ceyhan Nehri’nde kaybolan 10 yaşındaki çocuğun cansız bedeni 3 kilometre ileride bulundu
Su arızasını gidermeye çalışan muhtar kayalıklardan düştü
Alanya’da otelde arızalı asansörü kontrol ederken yaralanan teknik personel, 40 günlük yaşam mücadelesini kaybetti
Ormanlık alanda mahsur kalan alzheimer hastası kurtarıldı
Beton blokta uzandı, dengesini kaybedip merdivenlere düştü
Antalya’da evden 5 kamyon çöp çıktı: Temizlenip yaşam alanları yenilendi