ASAT’tan gelecek nesillere su bilincini aşılayan proje

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, su kaynaklarının korunması ve çevre bilincinin artırılması amacıyla önemli bir eğitim projesi...

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, su kaynaklarının korunması ve çevre bilincinin artırılması amacıyla önemli bir eğitim projesi başlattı. İklim krizinin etkileri artarken su tasarrufunun önemine dikkat çeken proje kapsamında, üç ayda yaklaşık bin 200 ilkokul öğrencisine ulaşıldı.

Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ile Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Kumluca, Elmalı, Kemer, Serik, Duraliler, Döşemealtı, Aksu ve İbradı ilçelerinde 4. sınıf öğrencilerine yönelik eğitimler düzenlendi.

ASAT'a ait mobil eğitim tırı ile ilçeleri ziyaret eden ekip, 3 ay içerisinde yaklaşık 1200 öğrenciye ulaştı. Eğitimlerde suyun musluklara ulaşma süreci ile sifona basıldıktan sonra atığın arıtılması ve yok edilme süreci gibi konular detaylı şekilde aktarıldı.

Çevre duyarlılığı kazandırılıyor

Proje kapsamında Kemer Mustafa Rüştü Tuncer İlkokulu 4. sınıf öğrencilerini ziyaret eden ASAT ekipleri, suyun bilinçli kullanımı konusunda eğitim verdi. Öğrencilerden "Susuz bir dünya nasıl olurdu?" sorusuna yanıt vermeleri ve bu düşünceyi atık malzemelerle resmetmeleri istendi. Bu etkinlikle, bilinçsiz su kullanımının gelecekte oluş olumsuz sonuçlara dikkat çekildi. Öğrenciler ve öğretmen adaylarına yönelik eğitimlerle, suyun bilinçli kullanımı ve çevre duyarlılığı erken yaşta kazandırılmaya başlandı.

Öğrenciler eğitimden çok memnun

Okullarında gerçekleştirilen bilgilendirme çalışmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Elif Nur Küçükyılmaz, "Bugün aldığımız eğitim sayesinde su kaynaklarını nasıl doğru ve bilinçli kullanmamız gerektiğini öğrendik. Geleceğimizi düşünerek suyu hep birlikte korumalıyız. Örneğin, dişlerimizi fırçalarken musluğu kapatmalıyız. Cadde veya sokaklarda patlamış su boruları gördüğümüzde hemen Alo 185'i aramalıyız" dedi.

Öğretmen adayları da projede aktif rol aldı

Projenin ikinci ayağında, Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümü öğrencileri projeye dahil oldu. "Toplum Destekli Proje" dersi kapsamında 14 hafta süren eğitimlerle, öğretmen adayları su tasarrufu, çevre bilinci ve iklim krizi gibi konularda bilgilendirildi. ASAT ve Antalya Büyükşehir Belediyesi uzmanları tarafından verilen eğitimlerin ardından, öğretmen adayları da saha çalışmalarına katılarak öğrencilere eğitim verdi. Bu süreçte 11 öğretmen adayı, gelecekte öğrencilere çevre ve su bilincini aktaracak donanıma sahip bireyler olarak yetiştirildi.

Manşetler

Alanya’da SUV araç ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Mersin’de 1,5 milyar lira değerinde 116 bin kaçak kol saati ele geçirildi
Şüphe üzerine koyduğu kameradan bebeğine şiddet çıktı
Kuş yuvasını parçalayan 4 çocuğa ev hapsi cezası
Köy kuşatıldı, katiller ile onlara yardım edenler yakalandı: 4 şüpheli adliyeye sevk edildi
Mersin’de 3 kişinin ölümüne neden olan sürücü tutuklandı
Alanya’da araçların lastiklerini kesen, tuvalete zarar verip, marketten yiyecek ve içecek alan 3 şüpheli yakalandı
Sağanak sonrası apartman bahçesindeki havuz çöktü, 7 katlı apartman tahliye edildi
Isparta’da tuvaletlere kamera yerleştirilen okulun müdürü görevden alındı
Payas’ta kamyonet alevlere teslim oldu